Η δύναμη της θέλησης μέσα από τις ιστορίες ζωής τεσσάρων πασίγνωστων αθλητών

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η αυτοπεποίθηση και η δυνατή προσωπικότητα δεν είναι έμφυτα χαρακτηριστικά, αφού δοκιμάζονται και κατακτούνται στο στίβο της ζωής. Τα  παραδείγματα των παρακάτω αθλητών το αποδεικνύουν περίτρανα.

Πολλές φορές οι αθλητές αντιμετωπίζουν μεγάλες απογοητεύσεις και δυσκολίες.  Η δύναμη, η επιμονή στο στόχο και η μεθοδικότητα, αποτελούν σημαντικούς συμμάχους σε αυτή την πορεία. Δείτε λοιπόν τους αθλητές οι οποίοι ανεξάρτητα από τις δυσκολίες τις οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν,  πέτυχαν τον στόχο τους και αγωνίστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο.

Michael Jordan

Ο καλύτερος παίκτης του μπάσκετ όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει σημείο αναφοράς. Ως παιδί αγωνιζόταν στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Τις πρώτες του χρονιές έμεινε εκτός  πρωταθλήματος μια και το ύψος του τότε σύμφωνα με αρκετούς προπονητές, ήταν απαγορευτικό. Μέχρι τότε για να τα βγάλει πέρα εργάστηκε ως συντηρητής κτιρίου και έκανε αρκετές χειρονακτικές εργασίες μέχρι να μπορέσει την επόμενη χρονιά (που βελτιώθηκε αισθητά στο παιχνίδι) να ενταχθεί στην πρώτη κολεγιακή ομάδα και από εκεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

Isaiah Thomas

Μπορεί να μην είναι ο πιο γνωστός αθλητής  του ΝΒΑ, αλλά πρέπει να τονιστεί η αφοσίωση του στην ομάδα του και τους οπαδούς της Βοστώνης. Ας γυρίσουμε  πίσω στο 2017  όταν  οι «Boston Celtics»  βρίσκονταν στους ημιτελικούς και αντιμετώπιζαν  την τρομερή ομάδα των «Cleveland Cavaliers» , οι οποίοι έναν χρόνο μετά κέρδισαν το πρωτάθλημα. Ο Thomas   λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού της σειράς (κερδίζει η ομάδα που θα έχει πέντε νικηφόρα παιχνίδια), χάνει την αγαπημένη του αδελφή σε τροχαίο ατύχημα. Ενώ πραγματικά υποφέρει ψυχολογικά,   δεν δέχεται να χάσει το πρώτο παιχνίδι, οπότε εμφανίζεται (παρόλο που πριν την έναρξη η κάμερα τον καταγράφει να σπαράζει από το κλάμα) και καταφέρνει   να οδηγήσει και την ομάδα του με 30 πόντους στη νίκη μέσα στην έδρα των αντιπάλων. Αυτό κι αν λέγεται επαγγελματισμός και δύναμη ψυχής!

Lionel Messi

Μιλάμε για ένα ζωντανό θρύλο των ευρωπαϊκών γηπέδων και για μερικούς τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Από μικρός ο Mesi είχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ βασικό πρόβλημα,   γενετικής φύσης. Είχε σύνδρομο χαμηλής ορμονικής ανάπτυξης, που πρακτικά σημαίνει  μειωμένο ύψος και αρκετά προβλήματα υγείας, ενώ η θεραπεία του συνδρόμου είναι αρκετά δαπανηρή. Χωρίς να πτοείται όμως, ο Mesi συνέχιζε  να προπονείται κανονικά    μέχρι οσότου   μια ομάδα στην Αργεντινή, η  «River Plate»  τον εντάσσει στις ακαδημίες της. Παρόλα αυτά, η ομάδα αρνείται να πληρώσει τα χρήματα για τις θεραπείες του, δείχνοντας έτσι ότι δεν τον βλέπει με σοβαρή προοπτική. Ο μικρός δεν πτοήθηκε. Έκανε δοκιμαστικά για να ενταχθεί στην «Barcelona»  η οποία τον δέχτηκε στις ακαδημίες της. Η συνέχεια είναι γνωστή: έγινε ο     μυθικός παίκτης που ακόμη απολαμβάνουμε στους δέκτες μας (και ναι η «Barcelona»  πλήρωσε για τις αποθεραπείες του).

Σπύρος Γιαννιώτης

Αποτελεί ένα από το πιο μεγάλα παραδείγματα επιμονής και αφοσίωσης στον στόχο του, αθλητή. Ο ίδιος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία καταφέρνοντας να αποσπάσει το ασημένιο μετάλλιο, στα  36 του χρόνια. Νωρίτερα, είχε τερματίσει  τέταρτος  στο Λονδίνο σε μια πολύ σκληρή για αυτόν χρονιά. Έπειτα  από αυτό όλοι θεωρούσαν ότι δεν θα επανερχόταν για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, λόγω ηλικίας. Ξεπερνώντας όμως τον ευατό του, σε ηλικία  36 ετών πέτυχε έναν πραγματικό άθλο αφού κολύμπησε τα δέκα  χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης, αφιερώνοντας ένα ακόμα μετάλλιο στη γαλανόλευκη.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.