Η δύναμη του μυαλού μέσα από ιστορίες πετυχημένων προσωπικοτήτων

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Το μυαλό μας και η στάση που διατηρούμε ως προς τον έξω κόσμο είναι αυτή που επηρεάζει και τα αποτελέσματα που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Νιώστε την δύναμη του μυαλού μέσα από ιστορίες μερικών από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον κόσμο.

Το μυαλό μας είναι ίσως από τα πιο κομβικά όργανα τα οποία διαθέτει ο οργανισμός μας. Περίπου 10 λίτρα αίματος καθημερινά πηγαίνουν στον εγκέφαλο με σκοπό την οξυγόνωσή του και την σωστή λειτουργία του. Η σωστή χρήση του μυαλού μας και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις αποτυχίες και τις προκλήσεις της ζωής είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο. Ας αντλήσουμε έμπνευση από τις ιστορίες τους και τον δικό του προσωπικό αγώνα προς την καταξίωση.

Οπρα Γουίνφρεϊ: Η Οπρα Γουίνφρεϊ γεννήθηκε σε μια φτωχή αφροαμερικανική οικογένεια στο Μισισίπι. Από μικρή ηλικία, αντιμετώπισε φτώχεια και δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια της έφηβης ζωής της, έμεινε έγκυος, αλλά η κόρη της γεννήθηκε νεκρή. Παρ’ όλα αυτά, δεν εγκατέλειψε το όνειρό της να γίνει δημοσιογράφος.

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τελικά δημιούργησε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή, το “The Oprah Winfrey Show“. Η εκπομπή της έγινε παγκοσμίως επιτυχημένη και η ίδια έγινε μια από τις πλουσιότερες και πιο σημαντικές γυναίκες στον κόσμο από άποψη επιρροής.

Στίβεν Χόκινγκ: Ο Στίβεν Χόκινγκ διαγνώστηκε με νόσο του Λού Χέριγκτον (ALS) σε ηλικία 21 ετών και του είπαν ότι θα ζούσε μόνο μερικά χρόνια ακόμα. Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέμεινε σε αυτήν την πρόβλεψη και συνέχισε να δουλεύει και να ερευνά στον τομέα της θεωρητικής φυσικής. Με τον χρόνο κατέληξε σε επαναστατικά συμπεράσματα σχετικά με τις μαύρες τρύπες και τη φύση του σύμπαντος, κερδίζοντας τον Μεγάλο Σταυρό της Τάξης του Βρετανικού Κράτους και άλλες υψηλές διακρίσεις.

Τζ.K. Ρόουλινγκ: Η Τζοάν Κάθριν Ρόουλινγκ έζησε μια περίοδο απόγνωσης και φτώχειας πριν γράψει το πρώτο βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος”. Ήταν μόνη μητέρα και όνειρο της ήταν να γίνει συγγραφέας. Στο δρόμο προς την επιτυχία, αντιμετώπισε αρκετούς εκδοτικούς οίκους, που ήταν αρνητικοί, πριν το βιβλίο της να αναδειχθεί σε μια επιτυχία. Η σειρά “Ο Χάρι Πότερ” κατέκτησε τις καρδιές των αναγνωστών και έγινε φαινόμενο παγκοσμίως.

Ελον Μασκ: Ο Ελον Μασκ αντιμετώπισε αποτυχίες με τις πρώτες του επιχειρηματικές προσπάθειες, όπως το Zip2 και το X.com (που αργότερα εξελίχθηκε στην PayPal). Καθ’ όλη τη διαδρομή του, αντιμετώπισε κριτική. Σήμερα η εταιρία Tesla, που φτιάχνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι μια από τις πιο διάσημες και καινοτόμες εταιρίες που δείχνει τον δρόμο προς ένα πιο μέλλον πιο οικολογικό, ενώ ο διαβόητος επιχειρηματίας με μια σειρά έξυπνων επιχειρηματικών κινήσεων αγόρασε και το Twitter μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες δικτύωσης παγκοσμίως.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.