Η αγάπη ως κινητήρια δύναμη

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Αγάπη: μια απλή λέξη που  έχει ανεξάντλητη δύναμη. Δίνει αξία στη ζωή και  υπερνικά τον εγωισμό. Η ανθρώπινη ύπαρξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αγάπη, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία του ανθρώπου. 

Η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα, αλλά μία κινητήρια δύναμη 

Η εξελικτική μας πορεία, συνδέεται με την αγάπη. Όταν αγαπάμε, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε: τα συναισθήματά μας,την καθημερινότητά μας, τις σκέψεις μας  και όλα αυτά που μας απασχολούν. Βάζουμε τους άλλους πάνω  από τον ευατό μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ορίσουμε την αγάπη, μα κανένας δεν είναι ακριβής. Γιατί; Επειδή το πιο σημαντικό είναι να ζήσουμε  και να βρούμε την αγάπη, και όχι απλά να γνωρίζουμε τη σημασία της.

Η αγάπη απογειώνει την ψυχολογία  

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η αγάπη μας γεμίζει με θετική ενέργεια. Λάμπουμε από χαρά, βλέπουμε θετικά το  μέλλον. Αντίθετα, η μοναξιά οδηγεί σε στεναχώρια, θλίψη, μελαγχολία, ακόμα και σε κατάθλιψη τους ανθρώπους που δε μπορούν να αποδεχτούν εύκολα το ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να βρουν τον  κατάλληλο άνθρωπο ή ότι απλά αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν για εκείνους. 

Η αγάπη ως κινητήρια δύναμη

Χτίζει και τονώνει την αυτοπεποίθηση  

Όταν έχουμε αποδεκτεί τον ευατό μας, φαίνεται αμέσως στη διάθεσή μας. Επιπλέον, όταν εισπράττουμε την αγάπη των άλλων, νιώθουμε όμορφα κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η αγάπη ενισχύει  την αυτοπεποίθηση σε κάθε περίπτωση.


Διαβάστε επίσης: Αυτό που σου λείπει, μπορεί να είναι δίπλα σου!


Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αγαπούν και να αγαπιώνται

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την  ανάγκη της συντροφικότητας. Θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Είναι μια φυσική ανάγκη, ζωτικής σημασίας. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιοι  συμβιβάζονται και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να μοιράζονται τη ζωή τους με κάποιον. Ίσως ακόμα δεν έχουν βρει αυτό που πραγματικά ψάχνουν. 

Αγαπάτε δυνατά, χαμογελάστε, ζήστε!

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.