Γυμναστική κατά της ημικρανίας – Οι απλές ασκήσεις που «σώζουν»

Συντάκτης: Flowmagazine

Μην αφήνετε την ημικρανία να σας ταλαιπωρεί. Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις απλές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν!

Mπορεί να έχετε ξυπνήσει με την καλύτερη διάθεση να αδράξετε την μέρα, αλλά αν ξαφνικά σας πιάσει ημικρανία, τα δεδομένα μπορούν εύκολα να ανατραπούν. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος πανικού, μιας και υπάρχουν πολλά ηρεμιστικά μέτρα που μπορείτε να δοκιμάσετε επί τόπου για να ανακουφιστείτε από την ενόχληση. Από την χρήση μιας κρύας κομπρέσας μέχρι την ολιγόλεπτη παραμονή σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε.

Γυμναστική κατά της ημικρανίας

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι που η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης ημικρανιών. Το άγχος και ο μη ποιοτικός ύπνος είναι κοινές αιτίες για την ημικρανία και η άσκηση συνδέεται με μειωμένο στρες και βελτιωμένο ύπνο.

Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ημικρανίες έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, με την γυμναστική όμως να μπορεί να ανατρέψει την σύνδεση αυτή, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή μας. Και ενώ δεν σχετίζεται άμεσα με την άσκηση, πολλοί άνθρωποι που γυμνάζονται συχνά επιλέγουν πιο συνειδητά τι θα καταναλώσουν στην καθημερινότητά τους.

Γυμναστική κατά της ημικρανίας – Οι απλές ασκήσεις που «σώζουν»

Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και συγκεκριμένες τροφές μπορούν συχνά να «πυροδοτήσουν» ημικρανίες, για αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε τις διατροφικές σας επιλογές καθημερινά. Αυτό σε συνδυασμό με την γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της συχνότητας που εμφανίζονται.


Διαβάστε επίσης: 1 μήνας γνωριμίας με τη hot yoga


Ποιες ασκήσεις ανακουφίζουν

Όταν πρόκειται για τις καλύτερες ασκήσεις που μπορούν να ανακουφίσουν από τις χρόνιες ημικρανίες, οι αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης είναι ιδανικές. Το περπάτημα που κάνετε σε μια βόλτα σας, το κολύμπι, το τρέξιμο και το τζόκινγκ είναι όλες καλές επιλογές. Οι προπονήσεις με σκόπιμες κινήσεις, όπως Tai chi, pilates και yoga, είναι επίσης καλές.

Γυμναστική κατά της ημικρανίας – Οι απλές ασκήσεις που «σώζουν»

Ένα ακόμα είδος που πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας είναι το stretching, η εκτέλεση δηλαδή ήπιων διατάσεων σε ολόκληρο το σώμα.

Μπορείτε ενδεχομένως να ανακουφίσετε κάποια μυϊκή ένταση τεντώνοντας τους μύες του λαιμού σας, καθώς η μυϊκή ένταση είναι ένας μεγάλος «ένοχος» που κρύβεται πίσω από την συχνή εμφάνιση των ημικρανιών.


Διαβάστε επίσης: Ασκήσεις γυμναστικής που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε (Μέρος Α’)


Ποιες ασκήσεις να αποφύγετε

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν ημικρανίες έχουν διαφορετικούς παράγοντες που τις «πυροδοτούν», επομένως ασκήσεις που μπορεί να είναι κατάλληλες για μία ενδεχόμενη περίπτωση, μπορεί να είναι ακατάλληλες για μία άλλη.

Εάν δεν γνωρίζετε ποια άσκηση μπορεί να σας ενοχλήσει, ξεκινήστε δοκιμάζοντας διαφορετικές ασκήσεις και καταγράφοντας έπειτα την εμπειρία σας. Η έντονη άσκηση, όπως η άρση μεγάλων βαρών και η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ημικρανίες σε μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι απαραίτητα σε όλους.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…