Γυναικεία σεξουαλικότητα και αυτοπεποίθηση

Συντάκτης: Flowmagazine

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων απολαμβάνει το σεξ θεωρώντας το βασική βιολογική ανάγκη, όπως το νερό ή το φαγητό. Πολλές, όμως, γυναίκες δυσκολεύονται να αφεθούν στο σεξ εξαιτίας των ανασφαλειών τους σε σχέση με το σώμα τους.

Πώς μπορείτε, ως γυναίκα, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αποκτήσετε υγιέστερη σεξουαλική ζωή;

1. Αποδοχή του σώματος

Πολλές φορές, η οικογένεια, το ευρύτερο περιβάλλον και τα ΜΜΕ δημιουργούν την εικόνα ενός συγκεκριμένου προτύπου ομορφιάς –αυτού με το αδύνατο, γυμνασμένο σώμα– ασκώντας πίεση στις γυναίκες να το μιμηθούν. Κάθε γυναίκα, ωστόσο, οφείλει στον εαυτό της να αποδεχθεί και να αγαπήσει το σώμα της, συνειδητοποιώντας πως δεν υπάρχει μία αντικειμενική εικόνα ομορφιάς, αλλά ότι η ομορφιά κρύβεται μέσα στο διαφορετικό και στις «ατέλειες». Σε ένα δεύτερο επίπεδο, καλό θα ήταν να εξερευνήσετε το σώμα σας για να καταλάβετε τις ανάγκες και τα θέλω σας.

2. Περισσότερο και ποιοτικότερο σεξ

Το περισσότερο σεξ μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες στην αυτοπεποίθηση της γυναίκας, καθώς αισθάνεται πιο ποθητή. Το ποιοτικότερο σεξ μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στο περισσότερο σεξ.

Πώς μπορεί να γίνει πιο ποιοτικό; Αρχικά, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα προκαταρκτικά, τα οποία αποτελούν τη βάση για καλύτερους οργασμούς.

Ακόμη, αφεθείτε. Και λάθη να γίνουν, και αμήχανες στιγμές να προκύψουν, όλα είναι ανθρώπινα και επιτρεπτά.

3. Επικοινωνία με τον/την παρτενέρ

Σας αρέσει κάτι συγκεκριμένο στο σεξ; Μοιραστείτε το! Έχετε κάποια φαντασίωση που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε; Ίσως ήρθε η ώρα! Μπορείτε να υιοθετήσετε ακόμη και «κόντρα ρόλους», ανακαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα σας που ούτε η ίδια γνωρίζατε.

4. Πειραματισμοί

Όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή, έτσι και το σεξ χρειάζεται ανανέωση. Πειραματιστείτε, δοκιμάστε νέες προτιμήσεις, απενοχοποιήστε όσα δεν τολμούσατε. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στη γυναίκα και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή της.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…