Γυναικεία φροντίδα: Απαντήσεις για εσάς και την κόρη σας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Γυναικεία φροντίδα: Απαντήσεις για εσάς και την κόρη σαςΟι ειδικοί δίνουν απαντήσεις στις πιο πιεστικές ερωτήσεις σας σχετικά με την περίοδό σας και σε θέματα υγείας που πρόκειται να απασχολήσουν την κόρη σας.

Γιατί έχω τόση φαγούρα εκεί κάτω;

Η μόλυνση ζύμης μπορεί να προκληθεί από μια επερχόμενη περίοδο, τα αντιβιοτικά, το τέλος της εμμηνόπαυσης ή την υγρασία στις πτυχές του δέρματος, λέει ο Δρ Debra Millar. Ευτυχώς, αντιμυκητιασικά προϊόντα προσφέρουν γρήγορη θεραπεία.

Γιατί έχω αυτή την ασυνήθιστη μυρωδιά ψαριού;

Εάν το pH του κόλπου σας έχει σκαμπανεβάσματα, μπορεί να σημειωθεί βακτηριακή υπερανάπτυξη. Ενώ είναι θεραπεύσιμη με συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπόθετα ασκορβικού ή βορικού οξέος για την αποκατάσταση του pH.

Γιατί το ταμπόν μου πέφτει;

Φανταστείτε ένα λαστιχάκι. Είναι ζωηρό και ελαστικό, έτσι δεν είναι; Αλλά αν το τραβάμε συνεχώς, κάποια στιγμή θα χαλαρώσει. Αυτό μπορεί να συμβεί στον κόλπο και το πυελικό έδαφος ως αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης, της αύξησης του σωματικού βάρους, του χρόνιου βήχα ή της γενετικής. Εν ολίγοις, ο κόλπος δεν μπορεί πλέον να κρατήσει το ταμπόν στη θέση του. Κάνοντας ασκήσεις πυελικού εδάφους, όπως ασκήσεις Kegel μπορείτε να βελτιώσετε τον μυϊκό ιστό και το άγχος για την ακράτεια. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Έχω ακόμη περιόδους, γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος;

Μερικές φορές χρειάζεται χρόνος και αποφασιστικότητα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αν είστε άνω των 30 ετών έχοντας περιόδους δεν σημαίνει ότι παράγετε τακτικά αυγά. Το πικ της γονιμότητας είναι μεταξύ 18 και 22 χρόνων, ενώ αρχίζει να πέφτει μετά την ηλικία των 35 ετών.

«Μαμά, πότε θα έρθει η περίοδός μου;»

Γνωστοποιήστε στην κόρη σας ότι η περίοδος εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 11 και 13 ετών, αλλά μπορεί να έρθει στην ηλικία των 8 ετών, αλλά και των 16 ετών. Η χρονική στιγμή εξαρτάται από την πρώτη περίοδο της μητέρας, καθώς και άλλους παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος και την εθνικότητα.

«Πώς θα το ξέρω;»

Γυναικεία φροντίδα: Απαντήσεις για εσάς και την κόρη σαςΗ κόρη σας ενδεχομένως να παρατηρήσει πόνο στο στήθος, κατήφεια και αλλαγές στο κολπικό έκκριμά της. Ωστόσο, τα περισσότερα κορίτσια αντιλαμβάνονται την πρώτη περίοδο όταν βλέπουν καφέ ή αίμα στο χαρτί της τουαλέτας. Καθησυχάστε την κόρη σας, αν έχει κράμπες, αντιμετωπίζοντας τον πόνο με ένα αναλγητικό.

Πότε μπορώ να χρησιμοποιήσω ταμπόν;

Το ταμπόν μπορεί να εκφοβίσει τα κορίτσια. Ωστόσο, μια εξαιρετικά λεπτή έκδοσή του καθίσταται εύκολη στη χρήση. Αν όμως οι ανησυχίες επιδεινώνονται, αποδείξτε ότι δεν πρόκειται να χαθεί μέσα στον κόλπο εμβαπτίζοντάς το σε ένα ποτήρι νερό. Και να είστε σίγουρες ότι το ταμπόν δεν επηρεάζει την παρθενία.

Γιατί γίνομαι τόσο κυκλοθυμική;

Αχ, αυτό είναι το PMS. Πριν χτυπήσει η κατήφεια, αφήστε τη να μάθει ότι οι ορμόνες είναι απαραίτητες για τη σεξουαλική, πνευματική και σωματική ωρίμανση.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…