Γυμναστική στο σπίτι μέσω YouTube

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα

Τα 10 καλύτερα κανάλια fitness στο YouTube για να ανακτήσετε την φόρμα σας τώρα το καλοκαίρι.

Ακόμα και αν δεν θέλετε να διαθέσετε παραπάνω χρήματα για έναν προσωπικό γυμναστή ή δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο ή προτιμάτε να κάτσετε σπίτι για να προφυλαχτείτε από τον ιό, μπορείτε να κάνετε εξαιρετικές προπονήσεις στο σπίτι με τη βοήθεια του YouTube.            

Τα fitness channels του YouTube είναι οι νέες «βιντεοκασέτες-προγράμματα γυμναστικής» που έκαναν θραύση τις δεκαετίες του ‘80-‘90. Τα βίντεο είναι δωρεάν, εύκολα να τα βρείτε και υπάρχει μία τεράστια ποικιλία, από αερόμπικ και πιλάτες έως μποξ. Τα μόνα που είναι απαραίτητα είναι σύνδεση Wi-Fi και να έχετε επιλέξει το είδος γυμναστικής που θα κάνετε. 

Ορίστε 10 κανάλια που ξεχωρίσαμε για εσάς:

1. Dance workouts: The Fitness Marshall 

Για τους όχι και τόσο φαν της γυμναστικής, τα προγράμματα αυτού του καναλιού είναι ιδανικά, καθώς συνδυάζονται γνωστά κομμάτια ποπ μουσικής με χορευτικές κινήσεις. Με άλλα λόγια, ένα μοντέρνο και σύγχρονο μάθημα χορού από την άνεση του σπιτιού σας. Οι κινήσεις είναι εύκολες και κατανοητές και ο Caleb Marshall με την απίστευτη ενέργειά του θα σας ξεσηκώσει.  

2. Yoga with Adriene

Λάτρεις της yoga αυτό είναι το κανάλι σας. Η Adriene Mishler από το Austin του Τέξας είναι ίσως η πιο διάσημη δασκάλα yoga, με περισσότερα από 6 εκ. άτομα να ακολουθούν το κανάλι της. Το στυλ της είναι απλό κάνοντας την γιόγκα άμεση σε όλους, ακόμα και αν δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κάποιος. Στο κανάλι της υπάρχουν ολόκληρα βίντεο που αφορούν συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως γιόγκα για το άγχος ή τον θυμό, αλλά και 30 day challenges. 

3. Blogilates

Οι 4,5 εκ. συνδρομητές εξηγούνται μόλις δείτε ένα βίντεο του καναλιού. Η Cassey Ho κάνει το πιο ευχάριστο μάθημα πιλάτες. Το κανάλι της στο YouTube διαθέτει πλήθος από ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής που διαρκούν από 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το σημείο που θέλετε να γυμνάσετε, από τους ώμους και τα χέρια, μέχρι τους γλουτούς και τα πόδια, αλλά και challenges και προγράμματα γυμναστικής διασημοτήτων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα στρώμα γυμναστικής.

4. HASfit

Αν θέλετε να αποκτήσετε δύναμη και να «στεγνώσετε» το HASfit (Heart And Soul fit) είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κανάλια fitness στο YouTube. Περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης με βαράκια ή όχι, τις οποίες παρουσιάζει σε high αλλά και σε low impact εκδοχές. Στα θετικά του καναλιού είναι ότι έχουν δημιουργήσει ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής από 30 έως 90 μέρες που περιλαμβάνουν προγραμματισμό γευμάτων και συμβουλές.

5. Popsugar Fitness

Ένα από τα κανάλια στο YouTube με την μεγαλύτερη ποικιλία σε προγράμματα γυμναστικής και γυμναστές. Περιλαμβάνει κατηγορία για άσκηση χωρίς εξοπλισμό ή βαράκια με προπονήσεις για αρχάριους, προπονήσεις υψηλής έντασης, και βίντεο που στοχεύουν σε συγκεκριμένους μύες. Το κανάλι διαθέτει πάρα πολλά βίντεο με περισσότερες από 1000 προπονήσεις, καθώς και προγράμματα γυμναστικής 30 ή 90 ημερών μαζί με πρόγραμμα διατροφής και άλλες συμβουλές.

6. Mr and Mrs muscle

Το εν λόγω ζευγάρι γυμναστών δημιούργησαν ένα κανάλι στο YouTube που παρουσιάζει προγράμματα γυμναστικής HIIT. Έχουν δημιουργήσει ολοκληρωμένες προπονήσεις για κάθε σημαντική ομάδα μυών, ενώ δίνουν σημασία ακόμα και στους δευτερεύοντες μύες. Τις προπονήσεις τους χαρακτηρίζει η υψηλή ένταση που οδηγεί σε καύση πολλών θερμίδων. Τους ξεχωρίζουμε γιατί δίνουν την επιλογή και πιο απλής ή εύκολης άσκησης σε κάθε πρόγραμμα.

7. Nate Bower Fitness

Πλέον το μποξ δεν διδάσκεται μόνο στα γυμναστήρια ή σε σχολές. Ο Nate Bower, πιστοποιημένος αθλητής και εκπαιδευτής πυγμαχίας, σας δείχνει πώς να ξεκινήσετε στο κανάλι του. Στη συνέχεια, διαθέτει βίντεο για το πώς να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης σας σε βίντεο μόλις 20 λεπτών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ελεύθερος χώρος και γάντια.

8. Leslie Sansone’s Walk at Home

Το περπάτημα είναι μία γυμναστική που όλοι μπορούν να κάνουν και κάνει πολύ καλό στην υγεία. Το κανάλι walk at home της Leslie Sansone είναι ένα τέλειο κανάλι για προπονήσεις με περπάτημα χωρίς να χρειάζεται να βγείτε έξω ή να έχετε διάδρομο στο σπίτι. 

9. Roberta’s Gym

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου fitness καναλιού είναι ότι στη θέση του γυμναστή/instructor υπάρχει η Roberta μία animated γυναικεία φιγούρα, η οποία χάρη στην «προγραμματισμένη» πειθαρχία της δε θα σας αφήσει να ξεφύγετε ούτε στο ελάχιστο από το προσωπικό σας πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κανάλι «Roberta’s Gym» εκτός από μία πολύ μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, προσφέρει παράλληλα και πολυάριθμες συμβουλές, οι οποίες αφορούν τόσο το κομμάτι της εκγύμνασης, όσο και το κομμάτι της υγιεινής διατροφής.

10. Fitness Blender

Οι  Daniel και Kelli είναι οι Fitness Blender. Είναι επαγγελματίες γυμναστές και τα τελευταία εννιά χρόνια ασχολούνται αποκλειστικά με το να χτίσουν το προσωπικό τους healthy lifestyle community, τόσο μέσα από το κανάλι τους στο YouTube, όσο και μέσα από την προσωπική τους ιστοσελίδα. Προσφέρουν εντελώς δωρεάν αναλυτικά προγράμματα γυμναστικής, καθώς και πλάνα διατροφής που έχουν ως στόχο την απώλεια βάρους δημιουργώντας διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής για άντρες και γυναίκες για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Συντάκτης: Μαριαλένα Κωτούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.