Γυμναστική στη φύση – 10 λόγοι για να πούμε “ναι” στην ύπαιθρο

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Γυμναστική στη φύση - 10 λόγοι για να πούμε «ναι» στην ύπαιθροΓιατί να ταυτίζουμε την άσκηση μόνο με το γυμναστήριο ή το χορό; Ο καιρός ανοίγει, το καλοκαίρι έρχεται και το flowmagazine.gr σας δίνει 10 λόγους για να μετακινήσετε την άσκηση και … «εκτός των τειχών»!

«Απόδραση» από την τεχνολογία μέσα από την ποδηλασία

Κακά τα ψέματα, ειδικά για όσους από εμάς κατοικούμε σε πόλη, η τεχνολογία έχει γίνει… εξάρτηση. Γιατί λοιπόν να περάσουμε το χρόνο μας μπροστά σε ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο ανάμεσα σε οθόνες και όχι κάνοντας ένα περίπατο στο κοντινότερο πάρκο ή στην παραλία με το ποδήλατό μας;

Περισσότερη Βιταμίνη D για τον οργανισμό μας

Όπως είναι γνωστό, το φυσικό φως μας «προμηθεύει» με αυτή την πολύτιμη βιταμίνη που βοηθάει στην καταπολέμηση ορμονικών προβλημάτων, της παχυσαρκίας αλλά και των φλεγμονών.

Καλύτερος ύπνος και ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού

Ένα άλλο όφελος που χαρίζει το φυσικό φως στον οργανισμό μας είναι ότι βοηθάει στη ρύθμιση του εσωτερικού μας ρολογιού, με αποτέλεσμα να κατευθυνόμαστε προς τον καλύτερο ύπνο και τα σταθερά γεύματα. Γι’ αυτό, ας πούμε «ναι» στη γυμναστική κάτω από τον ήλιο και ας επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματά της.

Η ώρα περνάει πιο γρήγορα στην ύπαιθρο

Η αλλαγή των παραστάσεων, η θέα και το οξυγόνο θα μετατρέψουν την άσκηση από διαδικασία ρουτίνας σε μία όμορφη εμπειρία, με αποτέλεσμα η ώρα να κυλήσει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα.

Επαφή με λιγότερα μικρόβια

Όσο και αν το γυμναστήριο είναι ένας τρόπος να βελτιώσουμε την υγεία μας, είναι αλήθεια πως με τον ιδρώτα και την κοινή χρήση των οργάνων ερχόμαστε σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια. Εφόσον, λοιπόν, μας το επιτρέπει ο καιρός γιατί να μην προτιμήσουμε μία πιο υγιεινή λύση;

Καύση περισσότερων θερμίδων

Στη φύση, το σώμα μας εξασκείται σε ποικίλο ή ανάγλυφο έδαφος μακριά από τη ρουτίνα των ασκήσεων που «έχει συνηθίσει». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με παράγοντες, όπως ο θερμότερος αέρας, βοηθάει το σώμα μας να καίει έως και 7% περισσότερες θερμίδες από ότι στο γυμναστήριο.

Πιο καθαρή σκέψη…

Όχι μόνο οι έρευνες αλλά και η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η φύση μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στη σκέψη μας. Ειδικά για όσους προτιμάμε μεθόδους γυμναστικής που αποσκοπούν στο να «αδειάσουμε» από περιττές σκέψεις, όπως η γιόγκα, τότε η παραλία ή το δάσος είναι τα ιδανικά μέρη!

Γυμναστική στη φύση - 10 λόγοι για να πούμε «ναι» στην ύπαιθροΠαρακίνηση

Έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Essex σε μαθητές έδειξε ότι με τη μεταφορά της γυμναστικής στην ύπαιθρο ακόμη και οι λιγότερο δραστήριοι μαθητές παρακινήθηκαν για περισσότερη άσκηση! Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η «πράσινη γυμναστική» μπορεί να ενθαρρύνει ακόμα και τους λιγότερο «φαν του αθλήματος»!

Αισιοδοξία και την ενέργεια

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φύση μας ηρεμεί και μας δίνει ενέργεια ταυτόχρονα. Αυτό που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο μπορεί να μας κάνει να σκεφτόμαστε θετικότερα. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Λίγη άσκηση στη φύση μπορεί να βοηθήσει στο να αρρωσταίνουμε πιο σπάνια, αλλά και να μας βοηθήσει στην απόκτηση ενός πιο γερού καρδιαγγειακού συστήματος.

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.