Γυμναστική αντί εισιτηρίου… σε μετρό της Μόσχας!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Γυμναστική αντί εισιτηρίου... σε μετρό της Μόσχας! Ένα μηχάνημα στο μετρό της Μόσχας εκδίδει δωρεάν εισιτήρια, αρκεί ένας επιβάτης να κάνει 30 ασκήσεις γυμναστικής. Με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι, το μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας ενθαρρύνει τον κόσμο να ασκείται, “βλέποντας” τα βαθιά καθίσματα… σαν νόμισμα!

Πιο συγκεκριμένα, ο σταθμός Vystavochnaya δίνει την ευκαιρία στους περαστικούς να γλιτώσουν το κόστος ενός εισιτηρίου (30 ρούβλια), απλά κάνοντας επικύψεις για δυο λεπτά μπροστά στην ενσωματωμένη κάμερά του. Μια από τους επιβάτες, η Λιουντμίλα, δηλώνει στο AFP: “Στην αρχή, ήταν δύσκολη η άσκηση, αλλά τα κατάφερα. Δυο λεπτά είναι αρκετός χρόνος για τριάντα επαναλήψεις”. Αξίζει να αναφερθεί ότι το μηχάνημα θα βρίσκεται στα μετρό για ένα μήνα ακόμα…

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής που προσπαθεί να προωθήσει τον αθλητισμό στην καθημερινή ζωή. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου 2014 και η πολιτεία δείχνει το δρόμο προς το Ολυμπιακό πνεύμα και την καλή φυσική κατάσταση στους Ρώσους, με έναν “έξυπνο” και άμεσο τρόπο. “Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα διεθνή διαγωνισμό, που παρακολουθείται μόνο από την τηλεόραση. Όλοι πρέπει να αποκτήσουν έναν αθλητικό τρόπο ζωής”, σχολιάζει ο Αλεξάντερ Ζούκοφ, πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Βέβαια, η μηχανή προσφέρει δωρεάν εισιτήριο, μόνο όταν ολοκληρώσει κάποιος με επιτυχία τις ασκήσεις. Φοιτητές, μικρά παιδιά, αλλά και συνταξιούχοι κάθονται λίγα μέτρα μπροστά από τη μηχανή και προσπαθούν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις απλές ασκήσεις της οθόνης. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν απολαμβάνουν το δωρεάν εισιτήριο… αλλά μπορούν να δοκιμάσουν και δεύτερη φορά!

Πέρα από τα χειροκροτήματα, όμως, η Ρώσικη Ολυμπιακή Επιτροπή δέχεται και τις αντιδράσεις του λαού, εξαιτίας της πρόθεσής της να απαγορέψει τη χρήση των social media κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο επικεφαλής της επιτροπής αναφέρει ότι σκοπεύει να σταματήσει τη χρήση του Facebook, του Twitter και του Instagram όσο διεξάγονται οι Ολυμπιακοί στη χώρα. Ωστόσο, η διεθνής επιτροπή “κλείνει” τις πόρτες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.