Γυμναστική στο σπίτι: Βίντεο που θα σε βοηθήσουν

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Λίγο ή πολύ όλοι θέλουμε να φροντίσουμε το σώμα μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές είτε βαριόμαστε να πάμε στο γυμναστήριο είτε δεν έχουμε πολύ χρόνο. Παρόλα αυτά υπάρχουν λύσεις.

Ποιες είναι αυτές; Μπορούμε να γυμναστούμε μόνοι μας στο σπίτι. Παρακάτω θα βρεις διάφορα είδη γυμναστικής σε βίντεο που θα σε καθοδηγούν και θα σε εμπνέουν.

Για αρχή είναι σημαντικό να βρεις το είδος που σε τραβάει περισσότερο. Για παράδειγμα σκέψου τι σε ενθουσιάζει περισσότερο. Το πιλάτες ή η γιόγκα; Συνήθως ένα 20 λεπτο είναι αρκετό για να γυμναστεί όλο το σώμα. Για να δείτε διαφορά στο σώμα σας δεν αρκεί να ακολουθείτε το πρόγραμμα συχνά. Χρειάζεται υπομονή κι επιμονή για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε. Βάλτε σαν στόχο 3-4 φορές προπόνησης την εβδομάδα.

Ας δούμε όμως μερικά βίντεο που θα σε βοηθήσουν

  • Διαλειμματική προπόνηση: Η βασίλισσα στην καύση λίπους

Η διαλειμματική προπόνηση προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία στο πρόγραμμά σου αφού μπορείς να εναλλάσσεις ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Ταυτόχρονα

  • Full Body

Στο συγκεκριμένο θα χρειαστείς μόνο ένα στρώμα και 2 βαράκια. Οι ασκήσεις αυτές είναι ωραίες και αποδοτικές. Το βίντεο περιέχει και την κατάλληλη μουσική για να σε βάζει στο mood.

Προσοχή: Μην ξεχνάτε να κάνετε ζέσταμα πριν την εκτέλεση του προγράμματος, καθώς και τις διατάσεις στο τέλος.

  • Full Body

Στο συγκεκριμένο βίντεο θα χρειαστείτε μόνο ένα στρώμα γυμναστικής.

  • Yoga για αρχάριους (Περιέχει ελληνικούς υπότιτλους)

Το συγκεκριμένο μάθημα προορίζεται για να τεντώσει και να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα σας. Η γιόγκα ενδυναμώνει το σώμα και ηρεμεί το πνεύμα. Προσπαθήστε να εισπνέετε σωστά.

  • Πιλάτες

Στο συγκεκριμένο βίντεο αναφέρεται πως, με το pilates αποκτούμε σιλουέτα μακριά, ευθύγραμμη, με γραμμωμένους μύες σε όλο το σώμα, στενούς γοφούς και πολύ δυνατούς κοιλιακούς. Η στάση του σώματος είναι ευθυτενής και η σπονδυλική στήλη στην απόλυτη ευθεία, έτσι ώστε το σώμα τελικά, να κερδίζει μερικά εκατοστά σε ύψος. Απόλυτα επίπεδο στομάχι και κοιλιά.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις

-Είναι καλό να αγοράσεις ένα στρώμα γυμναστικής, (είναι πολύ οικονομικά) και αν θες να αγοράσεις δυο βαράκια στα κιλά που θες εσύ. Για αρχή τα 2gr είναι μια χαρά.

– Η προπόνηση στο σπίτι θέλει δημιουργικότητα, φαντασία και διάθεση να μάθεις και να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Βρες το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα.

-Αν είσαι πρωινός τύπος, προγραμμάτισε τις δραστηριότητές σου στην αρχή της ημέρας. Αν πάλι η ενέργειά σου είναι στα ύψη το απόγευμα, εκμεταλλεύσου εκείνη την ώρα.

-Να πίνεις συχνά νερό για να ενυδατώνεσαι.

-Η άσκηση στο σπίτι απαιτεί εξαιρετική προσωπική πειθαρχία. Γι’ αυτό φτιάξε ένα πρόγραμμα και προσπάθησε να το ακολουθείς πιστά. Αν μια μέρα όμως δεν θες να γυμναστείς, είναι εντάξει. Μην πιέζεις τον εαυτό σου. Μάθε να ακούς το σώμα σου.

-Η γυμναστική με άδειο στομάχι θα σε κάνει να θες να σταματήσεις πριν καν αρχίσεις, ενώ ένα βαρύ γεύμα θα σε κάνεις να μην ξεκινήσεις καν. Γι’ αυτό φάε κάτι ελαφρύ που θα σου δώσει την κατάλληλη ενέργεια.

Tips: Μπορείς να διαμορφώσεις το πρόγραμμά σου με διάφορα είδη για να μην βαριέσαι.

Η γυμναστική θα σε βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Όσο δύσκολη και αν φαντάζει η αρχή, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Βάλε έναν στόχο και ξεκίνα!

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.