Γρίφος: Τα χειρουργικά γάντια

Συντάκτης: Flowmagazine

Γρίφος: Τα χειρουργικά γάντιαΔύο χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους από ένα ζευγάρι χειρουργικά γάντια ο καθένας και πρέπει να χειρουργήσουν διαδοχικά και οι δύο, δύο συγκεκριμένους ασθενείς.

Για να υπάρξει απόλυτη ασφάλεια για τυχόν μετάδοση μικροβίων, δε θα πρέπει ούτε κάποιο γάντι που χρησιμοποιήθηκε στον ένα ασθενή να χρησιμοποιηθεί και στον άλλο, αλλά ούτε και κάποιο γάντι που ήρθε σε επαφή με το χέρι του ενός γιατρού να έρθει σε επαφή με το χέρι του άλλου γιατρού.

Όμως κατάφεραν και χειρούργησαν και οι δύο γιατροί και τους δύο ασθενείς παίρνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Πώς έγινε αυτό;

Απάντηση:

Ο πρώτος γιατρός φοράει το ένα ζευγάρι γάντια,από πάνω φοράει το δεύτερο, και χειρουργεί τον πρώτο ασθενή. Μόλις τελειώσει, βγάζει το πάνω ζευγάρι, το οποίο φοράει ο δεύτερος γιατρός και χειρουργεί κι αυτός τον πρώτο ασθενή. Μετά ο πρώτος γιατρός χειρουργεί και το δεύτερο ασθενή, κι όταν τελειώσει, βγάζει τα γάντια του, τα οποία φοράει ο δεύτερος γιατρός πάνω από τα δικά του, για να χειρουργήσει κι αυτός το δεύτερο ασθενή.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…