Η GREENPEACE ευαισθητοποιεί τη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

“Πριν από 50 χρόνια, βούταγες και τρελαινόσουν! Έλεγες που βρίσκομαι; Στον παράδεισο;” Απίστευτες μαρτυρίες, συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό και κρυμμένες αλήθειες της Ελληνικής θάλασσας. Η πρωτότυπη έκθεση της GREENPEACE “Ψαρεύοντας την αλήθεια” διοργανώνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως και τις 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο «Spitimou (Φράγκων 3, Κέντρο). Πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας που θα αναδείξει την πραγματικότητα στο βυθό της θάλασσας και την ανάμειξη του υπερκατανάλωτισμού σε αυτήν την κατάσταση. Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη.

Με σκοπό την ειλικρίνεια, την ενημέρωση και την οικολογική διάθεση, η GREENPEACE θα συγκλονίσει το κοινό της έκθεσης μέσα από καταιγιστικές φωτογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων, που βιώνουν τη θάλασσα στην καθημερινή ζωή τους. Η εθελοντική ομάδα της GREENPEACE «ψαρεύει» την αλήθεια που «βυθίζεται» μέσα στα νερά της θάλασσας, παρουσιάζοντας την «πορεία του ψαριού» από το φυσικό του περιβάλλον στο πιάτο μας.

“Η θάλασσα δεν είναι βιομηχανία”, αναφέρει μια προσωπική μαρτυρία. Ο βυθός της θάλασσας κοντεύει να ερημώσει απο τα αλιευτικά εργαλεία και η GREENPEACE δηλώνει παρούσα. Η ανάγκη για προστασία της θάλασσας μεγαλώνει όλο και περισσότερο και τα σωστά μέσα αλιείας σε συνδυασμό με τη μερική κατανάλωση φαντάζουν ιδανικές λύσεις σωτηρίας.

Επαγγελματίες ψαράδες, ειδικοί επιστήμονες και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην απόδοση της σημερινής κατάστασης των ελληνικών θαλασσών, υποστηρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος. Μια μελλοντική πιθανή εξαφάνιση των ψαριών θα καταστρέψει την οικολογική αλυσίδα και στη συνέχεια τον άνθρωπο. Για αυτό το λόγο η φωτογραφική έκθεση “Ψαρεύοντας την αλήθεια” θα καταφύγει σε προτάσειςγια την περιβαλλοντική σωτηρία και λύσεις για την προστασία της θάλασσας.

Η ευθύνη για το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στην εκστρατεία για την υπόθεση των ελληνικών ψαριών, επικοινωνήστε με την Ομάδα Άμεσου Διάλογου της Greenpeace που θα βρίσκεται σε κεντρικά κομμάτια της πόλης. Τηλ επικοινωνίας: 690-6568710

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.