Green Flags σε μια φιλία

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Μπορούμε να μιλήσουμε για τους πραγματικά καλούς φίλους για λίγο; Ποια είναι τα σημάδια ενός καλού φίλου; Μετά από κάποια έρευνα και χρόνια εμπειρίας, θα μοιραστούμε μερικές πράσινες σημαίες στη φιλία στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

10 σημάδια μιας υγιούς φιλίας

Αυτές είναι από τις ενδείξεις ότι η φιλία σας είναι υγιής. Είναι επίσης σημαντικό να εντοπίζετε τις κόκκινες σημαίες της φιλίας, μαζί με τις πράσινες σημαίες. Αν δεν βλέπετε κόκκινες σημαίες – αυτό είναι υπέροχο! Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να προχωρήσετε στη φιλία σας.Αυτές οι πράσινες σημαίες για τους φίλους δεν έχουν συγκεκριμένη σειρά σπουδαιότητας. Όλες είναι πολύτιμες στις υγιείς φιλίες.

  1. Γελάτε υστερικά μαζί

Υπάρχει κάτι τόσο ιδιαίτερο στο να γελάς υστερικά με κάποιον. Είναι σπάνιο να βρεις ανθρώπους που σου φέρνουν αυτό το είδος ατελείωτης χαράς. Είναι τα γέλια της κοιλιάς που σε κάνουν να πονάς, να κλαις και να μένεις άφωνος.Αν βρείτε έναν φίλο με τον οποίο μπορείτε να γελάσετε πραγματικά, ολοκληρωτικά – κρατήστε τον κοντά σας.

Green Flags σε μια φιλία

  1. Οι συζητήσεις αφορούν την προσωπική ανάπτυξη και τους στόχους της ζωής

Μια άλλη μεγάλη πράσινη σημαία που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν φίλο είναι η υγιής συζήτηση. Αν βρείτε τον εαυτό σας να συζητά βαθιά ή δύσκολα θέματα, με σεβασμό και ευκολία – αυτό είναι ένα σπουδαίο σημάδι. Οι μακροχρόνιοι φίλοι θα είναι σε θέση να συζητούν θέματα όπως η πνευματική ανάπτυξη, η προσωπική εξέλιξη και οι στόχοι της ζωής – χωρίς κριτική ή δυσφορία.Η όλη ιδέα είναι ότι μπορείτε να συζητάτε ανοιχτά μεγάλα, βαριά θέματα χωρίς να φοβάστε την ασέβεια, την κρίση ή τη λύπη.

  1. Όχι κουτσομπολιό

Μια άλλη σημαντική πράσινη σημαία σε μια φιλία είναι όταν δεν βρίσκεστε να κουτσομπολεύετε όλη την ώρα. Πολλές φιλίες βασίζονται στο κουτσομπολιό, όπου ολόκληρη η σχέση σας βασίζεται στο να κακολογείτε τους άλλους. 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια πράσινη σημαία είναι οι συζητήσεις γύρω από μεγάλες κινήσεις ζωής και όχι γύρω από τις ζωές των άλλων. Είναι τόσο εύκολο να μπεις σε σπιράλ όταν κουτσομπολεύεις και ποτέ δεν σε κάνει να νιώθεις καλά μετά. Είναι μια συνήθεια, ένας εθισμός και δεν αποτελεί καλό θεμέλιο για μια φιλία.

Καλό είναι να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της εκτόνωσης και του κουτσομπολιού. Το ένα είναι κακόβουλο, το άλλο είναι μια μορφή εκτόνωσης.Αν σας κουτσομπολεύουν – μπορεί να κουτσομπολεύουν και για εσάς. Δεν είναι καλό να αισθάνεστε για τα πράγματα που λέτε σε έναν φίλο.

  1. Μπορείτε να εμφανίζεστε ως ο εαυτός σας κάθε φορά

Αυτό είναι ένα άλλο είδος φίλου που δύσκολα βρίσκεις, ειδικά αν έχεις ανασφάλειες. Ένα καλό σημάδι μιας υγιούς φιλίας, είναι να νιώθεις ότι μπορείς να εμφανίζεσαι ως ο εαυτός σου κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φορέσετε φόρμες, ακατάστατα μαλλιά και να μην νιώθετε αμηχανία. Μπορείτε να είστε απογοητευμένοι με τα παιδιά σας ή να κλαίτε για μια σχέση και να μην αισθάνεστε ένοχοι. Σας επιτρέπουν να είστε ιδιόρρυθμοι ή παράξενοι ή καλοί χωρίς να αισθάνεστε ότι σας κρίνουν. Το σπίτι σας μπορεί να είναι ακατάστατο, μπορείτε να είστε φτηνοί, μπορείτε απλά να είστε ο εαυτός σας.Οι αληθινοί φίλοι θέλουν μόνο τον πραγματικό σας εαυτό. Αγαπούν όλους εσάς και πιστεύουν ότι τα επιπλέον πράγματα είναι γοητευτικά.

  1. Δεν υπάρχει κριτική

Δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε ότι ο φίλος σας σας κρίνει. Όταν νιώθουμε ότι μας κρίνουν, κάνουμε αυτόματα ένα από τα εξής: υψώνουμε τείχη, μοιραζόμαστε μια ψεύτικη εκδοχή του εαυτού μας, κρίνουμε και πάλι κάποιον.Θα πρέπει να αισθάνεστε ότι το άτομο εμπιστεύεται αυτό που είστε και δεν δημιουργεί μια νέα εκδοχή σας στο μυαλό του. Όταν κάποιος σας αγαπάει πραγματικά, ένας φίλος ή σύντροφος, ξέρει ποιος είστε – ακόμη και αν λέτε ή κάνετε κάτι που δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα σας.

Green Flags σε μια φιλία

  1. Γιορτάζουν τα επιτεύγματά σας

Μια άλλη πράσινη σημαία είναι ένας φίλος που γιορτάζει ολόψυχα την επιτυχία και τα επιτεύγματά σας. Είναι εξίσου ενθουσιασμένοι με εσάς, αν όχι περισσότερο. Γιορτάζουν ακόμη και τις μικρές νίκες – την πρώτη σας πώληση, μια καλή κριτική, ένα ΝΑΙ από έναν πιθανό πελάτη, το πρώτο άνθος της σεζόν, 7 συνεχόμενες ημέρες γυμναστικής.

Ομοίως, σας επευφημούν όταν πετυχαίνετε με άλλους τρόπους: εγκυμοσύνη, αρραβώνα, προαγωγή, αύξηση, αναφορά σε ένα μεγάλο άρθρο ειδήσεων.Είναι τα μικρά πράγματα και τα μεγάλα πράγματα. Αν ο φίλος σας είναι ενθουσιασμένος όταν είστε εσείς – αυτό είναι μια σημαντική πράσινη σημαία!

  1. Σας υποστηρίζουν πραγματικά

Ο φίλος σας όχι μόνο σας ενθαρρύνει, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να σας βοηθήσει να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο. Δεν διστάζουν ποτέ να αναφέρουν το όνομά σας όταν βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία. Βασικά, έχουν μια ομιλία στο ασανσέρ μόνο για εσάς.

Επιπλέον, βοηθούν στην προώθηση ό,τι κι αν προσφέρετε. Αγοράζουν τα προϊόντα σας, συνιστούν τις υπηρεσίες σας σε άλλους, αφήνουν εξαιρετικές κριτικές, κάνουν like στις αναρτήσεις της επιχείρησής σας, κάνουν tag σε φίλους, αφήνουν σχόλια. 

  1. Σας λένε την αλήθεια 

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Αν και είναι δύσκολο να ακούμε όχι και τόσο καλά πράγματα, είναι σημαντικό οι φίλοι μας να μας λένε την αλήθεια. Θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όταν σας λένε “έκανες λάθος”. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μας προκαλούν, να μας λένε ότι ήμασταν αγενείς, να μας εξηγούν πώς θα μπορούσαμε να είχαμε αντιδράσει καλύτερα σε μια κατάσταση ή να μας δίνουν την ειλικρινή τους γνώμη για βασικά πράγματα της ζωής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο φίλος σας δεν πρέπει να είναι “αφιλτράριστος” ή “βάναυσα ειλικρινής” μαζί σας για κάθε μικρό πράγμα. Ξέρω ότι σε πολλούς αρέσει να καυχιούνται για αυτές τις ιδιότητες, αλλά ένας φίλος δεν πρέπει ποτέ να είναι αναίσθητος όταν πρόκειται για τα συναισθήματά σας. Αυτός δεν είναι αληθινός φίλος!

  1. Μπορείτε να μιλήσετε για τα πάντα και για τίποτα σε μια συζήτηση

Κάθε συζήτηση δεν χρειάζεται να είναι βαριά. Αυτό, επίσης, είναι ένα σημάδι ενός καλού φίλου. Μπορείτε να κάνετε ανούσιες συζητήσεις και δεν αισθάνεστε ψεύτικες ή εξαναγκασμένες γιατί πραγματικά απλά απολαμβάνετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο.Μπορείτε να τους πείτε τα πιο βασικά πράγματα για τη μέρα σας και ενδιαφέρονται να τα ακούσουν.

  1. Σέβονται τα όριά σας

Τέλος, η τελευταία πράσινη σημαία είναι η σημασία του σεβασμού στη φιλία σας. Δεν θα πρέπει να σας συμπεριφέρεται όπως τον βολεύει ή να σας κάνει να αισθάνεστε γελοίοι για τις επιλογές σας.Θα πρέπει επίσης να σέβονται τις πεποιθήσεις σας, όπως οι πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αν πιστεύετε σε κάτι, δεν θα μιλούν άσχημα για το συγκεκριμένο πράγμα ή δεν θα απορρίπτουν τις απόψεις σας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.