Γνωρίσματα των ανθρώπων με ενσυναίσθηση –Μέρος Β

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Συνεχίζοντας το άρθρο με τα γνωρίσματα των ανθρώπων που διαθέτουν ενσυναίσθηση, θα δούμε άλλα 15 χαρακτηριστικά τους με τα οποία είναι αναγνωρίσιμοι.

  1. Είναι αφηρημένοι.

Συχνά, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι αφηρημένοι, ξεχνούν ή έχουν διασπασμένη την προσοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση κατακλύζονται μέσα σε έναν κυκεώνα συναισθημάτων, με αποτέλεσμα να διασπάται η προσοχή τους.

Παρασύρονται από τα χαώδη αυτά συναισθήματα με τα οποία περιβάλλονται, με αποτέλεσμα να βυθίζονται στις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

  1. Προθυμία ν’ αναλάβουν όλη την ευθύνη.

Πολλοί άνθρωποι επιρρίπτουν την ευθύνη των πράξεών τους σε άλλους. Το αντίθετο όμως ισχύει για όσους έχουν ενσυναίσθηση. Εκείνοι, αντί ν’ αναζητούν το σφάλμα στο περιβάλλον ή τις εξωτερικές συνθήκες, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη νοοτροπία τούς βοηθά να επιφέρουν ευνοϊκές αλλαγές στη ζωή τους. Στον αντίποδα, ενδέχεται ν’ αναλαμβάνουν την ευθύνη για όσα πράγματα άλλοι είναι υπόλογοι.

  1. Πολύ δημιουργικοί.

(Στις περισσότερες περιπτώσεις) οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση είναι εξαιρετικά δημιουργικοί.Λατρεύουν ν’ αφιερώνουν το χρόνο τους σε δραστηριότητες όπου αξιοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Πιο πιθανόν είναι οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση ν’ ασκούν επαγγέλματα όπως καλλιτέχνες, μουσικοί, ζωγράφοι, σχεδιαστές, παρά απ’ ότι λογιστές, δικηγόροι ή μηχανικοί.

Γνωρίσματα των ανθρώπων με ενσυναίσθηση –Μέρος Β

  1. Αφαιρούνται εύκολα.

Τους διακρίνει ροπή προς την ονειροπόληση.

Ιδιαίτερα όταν συγχρωτίζονται με πολλούς ανθρώπους ή τούς ανατίθεται κάποιο έργο που δεν τούς ευχαριστεί, οι συμπονετικοί άνθρωποι πασχίζουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Αυτού του είδους οι καταστάσεις τούς ωθούν να βυθίζονται στις σκέψεις τους.

  1. Ικανότητα ν’ αφουγκράζονται τα συναισθήματα των άλλων.

Ακόμη μία ιδιότητά τους είναι η ικανότητα βαθιάς εναρμόνισης με τους ανθρώπους.

Ως συνέπεια, μπορούν να κατανοούν ενδελεχώς τους άλλους σε συναισθηματικό επίπεδο.

Είναι εξαιρετικά συντονισμένοι με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.Απόρροια της έντονης αυτής σύνδεσης με τους άλλους είναι συχνά ν’ απορροφούν την ενέργεια και τα συναισθήματα των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνούν.

Ασυνείδητα, η έμφυτη αυτή ικανότητα τούς κάνει να αποφορτίζουν πολλή αρνητικότητα από τους άλλους.

  1. Δυσκολία χαλάρωσης όταν είναι με άλλους.

Ο λόγος που κάνει τους συμπονετικούς ανθρώπους ν’ αναζητούν τη μοναχικότητα είναι επειδή τους βοηθά ν’ αναζωογονηθούν.

Αυτό καθώς δε μπορούν να χαλαρώσουν παρουσία άλλων ανθρώπων. Δεν αισθάνονται άνετα, κάτι που τούς προκαλεί δυσφορία όταν είναι με άλλους.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωματική ενσυναίσθηση- το μυστικό για μια απολαυστική ζωή!

______________________

  1. Απεχθάνονται τους εγωιστές, τους βαρετούς, τους μοχθηρούς ανθρώπους.

Ένα επιπλέον γνώρισμά τους είναι η έλλειψη ανοχής σε τοξικούς, εγωιστές ανθρώπους.

Όχι μόνον απεχθάνονται τη συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, αλλά αποστρέφονται και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους άλλους.

  1. Εξαιρετικά συμπονετικοί.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν ενσυναίσθηση είναι πολύ συμπονετικοί. Ανέχονται τις ανασφάλειες, τις αδυναμίες και τα λάθη των γύρω τους.

Συχνά, αναγνωρίζουν στους άλλους τον ίδιο τους τον εαυτό, κάτι που τούς καθιστά πολύ ευγενείς –ακόμη και αν οι άλλοι δεν το αξίζουν πραγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…