Γλυκά που μοιάζουν με αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Μπορεί η αρχιτεκτονική και η ζαχαροπλαστική να θεωρούνται δύο διαφορετικές μορφές τέχνης και οι περισσότεροι να πιστεύουμε πως δεν έχουν κάτι κοινό, η Dinara Kasko όμως αποδεικνύει πως ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο αισθητικά όσο και γευστικά. Η Dinara είναι μία αρχιτέκτονας από την Ουκρανία η οποία ερωτεύτηκε τη ζαχαροπλαστική, έγινε pastry chef και ξεκίνησε να φτιάχνει κέικ και τάρτες που δε θυμίζουν σε τίποτα ακόμη και τα πιο περίτεχνα γλυκά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις καλύτερες boutique ζαχαροπλαστείων, αλλά μοιάζουν περισσότερο με αυτό που θα αποκαλούσε κανείς αρχιτεκτονικά θαύματα.

Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική την έκανε να συνδυάσει την αρχιτεκτονική με την τεχνική της 3D εκτύπωσης δημιουργώντας γλυκά μοναδικού design που θα μπορούσαν άνετα να εκτίθενται σε γκαλερί τέχνης. Η chef συνεργάζεται με μαθηματικούς και γλύπτες για να δημιουργήσει αλγόριθμους οι οποίοι μπλέκουν τη ζαχαροπλαστική με το design, έτσι ώστε κάθε λεπτομέρεια του γλυκού να είναι μελετημένη και σωστά σχεδιασμένη. Χρησιμοποιεί επίσης ένα λογισμικό το οποίο της επιτρέπει να σχεδιάζει τις δικές της φόρμες σιλικόνης για γλυκά, τις οποίες έπειτα εκτυπώνει με 3D τεχνική, με αποτέλεσμα να φτιάχνει τα μοναδικά αυτά επιδόρπια.

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο πλέον pastry chef – που ξεκίνησε μόλις πριν δύο χρόνια να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική για τη δημιουργία γλυκών τόσο ελκυστικών που ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις – μετρά πάνω από 500.000 followers στο Instagram @dinarakasko, με τις δημιουργίες της να σε αφήνουν πραγματικά με το στόμα ανοιχτό, και πουλά τα γλυκά της μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας www.dinarakasko.com.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…