Γλώσσα του σώματος: Πώς προδίδονται οι κρυφές σκέψεις μας;

Συντάκτης: Στέλλα Μακαρώνη

Αποκωδικοποίησε την σιωπηλή γλώσσα του σώματος και θα έχεις λάβει τα σωστά μηνύματα για το κατά πόσον ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου απολαμβάνει τη συντροφιά σου και θα ήθελε να την πάει ένα βήμα παραπέρα.

Όλοι αναρωτιόμαστε αν μας θέλει ή οχι, προσπαθώντας να αναλύσουμε κάθε λέξη του ατόμου που μας ελκύει. Πόσο μάλλον τις… κινήσεις του. Το ίδιο όμως θα μπορούσε να σκέφτεται κι εκείνος/εκείνη για εμάς. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να προδώσει tτην κάθε κρυφή σκέψη μας αλλά και πολύ παρατηρητικοί για να «πιάσουμε» κάθε δική του. Καλώς ορίσατε στο «λεξιλόγιο» της γλώσσας του σώματος!

 • Η οπτική επαφή
  Είμαι σίγουρη πως έχεις πάρει φόρα πολλές φορές να τον/την κοιτάξεις στα μάτια και να μιλάς με τέτοια άνεση για άσχετα θέματα μέχρι που…  λίγη ώρα μετά από τη συνεχόμενη οπτική επαφή θέλεις οπωσδήποτε να κοιτάξεις αλλού. Το γεγονός αυτό προέρχεται από το φόβο μας, μην αντιληφθεί ο άλλος το πώς μπορεί εμείς να σκεφτόμαστε ή να νιώθουμε. Ακόμη κι ο τρόπος που ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας ίσως μας κάνει να νιώθουμε άβολα για το πώς ο απέναντί μας να το μεταφράζει. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν πως ακόμη κι οι κόρες των ματιών διαστέλλονται αντικρίζοντας το άτομο που σε ελκύει.  
 • Νευρικότητα
  Σίγουρα σε αποπροσανατολίζει το ότι κουνάει το πόδι του/της και θες τόσο να πεις στοπ. Μην βιαστείς! Μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως αν ο συνομιλητής μας κουνάει νευρικά το πόδι του, αυτό προδίδει ερωτική επιθυμία. Άρα, κάνε λίγη υπομονή, ίσως να του αρέσεις τόσο που να είναι αγχωμένος και ανυπόμονος. 
 • Πλησιάζει πολύ κοντά
  Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ή μιας απλής συνομιλίας σας στο δρόμο, στη δουλειά ή σ’ ένα μαγαζί, γέρνει το σώμα του προς το μέρος σου; Τότε σημαίνει πως θέλει να ακούσει με προσοχή όλα όσα λες και να έρθει πιο κοντά στο να σε αγγίζει ή να τον αγγίζεις ελαφρώς κι αυθόρμητα στο χέρι ενώ μιλάτε ή γελάτε. 
 • Χαμογελάει η ματιά του/της
  Σήμα κατατεθέν. Το χαμόγελο που είναι αληθινό δεν περιορίζεται στα χείλη, αλλά εκφράζεται κυρίως από τη λάμψη των ματιών μας και τη διάθεση που εκπέμπουν. Μην ξεχνάς πως τα μάτια, είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων μας. 
 • Χαζεύει τα χείλη σου
  Παρατηρείς πως περνάει διστακτικά το βλέμμα του/της απ’ τα χείλη σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάνω στην κουβέντα σας; Καθόλου τυχαίο. Καταλαβαίνω πως εσύ εκείνη τη στιγμή ίσως αισθάνεσαι λίγο άβολα, αλλά μην ψάχνεις αν έχεις κάτι που μπορεί να έχει προσέξει και να μην έχεις εσύ δει. Είναι πιο πιθανό να σκέφτεται το ενδεχόμενο για ένα φιλί σου ή να ανυπομονεί για ένα χαμόγελο σου. Οπότε χαλάρωσε και μη δαγκώνεις τα χείλη σου γιατί αποκαλύπτεσαι.   

Σκέψου πως το άγχος για το αν τελικά του/της αρέσεις, είναι κάτι κοινό που το μοιράζεστε. Όλα θα ‘ταν πιο εύκολα αν ό,τι σκεφτόμασταν ή αισθανόμασταν το εκφράζαμε με λόγια. Δε θα ήταν όμως τόσο ενδιαφέρουσα η εξερεύνηση και η αναμονή μέχρι την ανταπόκριση της έλξης.

Συντάκτης: Στέλλα Μακαρώνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.