Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2011

Συντάκτης: Flowmagazine

2-8 Μαίου 2011

“Ακούστε την ιστορία της”

“Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης από τη μόρφωση των κορτσιών” (Κόφι Ανάν, πρώην Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε)

Από τις 2 έως τις 8 Μαΐου 2011 η ActionAid θα συντονίσει για 8η φορά την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση. Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος και να ενώσουν τη φωνή τους με εκατομμύρια άλλους από ολόκληρο τον κόσμο.

Η φετινή δράση εστιάζει στα κορίτσια και τις γυναίκες που αποτελούν την πλειονότητα των αναλφάβητων ανθρώπων στον κόσμο. Από τα 67 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο το 54% είναι κορίτσια. Από τους 796 εκατομμύρια αναλφάβητους ενήλικες τα δύο τρίτα είναι γυναίκες. Πόσο δίκαιο είναι αυτό; Ας το κάνουμε δικαίωμα!

Πώς μπορώ να συμμετάσχω με την τάξη μου;

1. Δήλωση συμμετοχής. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ActionAid http://education.actionaid.gr/GAW2011 και συμπληρώστε τη φόρμα. Γραφτείτε και στη διεθνή σελίδα της δράσης www.globalactionweek.org ( εγγράφεστε ατομικά)

2. Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού. Εφόσον έχετε συμπληρώσει τη σχετική φόρμα θα παραλάβετε δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό που θα περιλαμβάνει: συλλογή πραγματικών ιστοριών κοριτσιών και γυναικών που αφηγούνται τη σημασία της εκπαίδευσης, αφίσα, υποστηρικτικό υλικό για το δικαίωμα στη εκπαίδευση και σχέδιο εργασίας με προτεινόμενες δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μαζί με τα παιδιά.

3. Δράση! Την εβδομάδα 2-8 Μαΐου αφιερώστε όσο χρόνο θέλετε για να συζητήσετε στην τάξη το θέμα της εκπαίδευσης, να ακούσετε τις ιστορίες των κοριτσιών και γυναικών και να προσθέσετε και τη δική σας ιστορία!

Δηλώσεις συμμετοχών έως 15 Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση είναι μια διεθνής εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Συμμαχία Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Δίκτυα της Κοινωνίας των Πολιτών και εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικοί σε 120 χώρες.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…