Γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάτας
Μια χειμωνιάτικη συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Τα γνωστά μας γιουβαρλάκια τυλίγονται σε σάλτσα ντομάτας και προσφέρουν μια κλασική όσο και ζηλευτή γεύση…
ΥΛΙΚΑ
– ½ κιλό κιμά
– 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
– 1 φλυτζάνι λάδι
– 1/3 ματσάκι μαϊντανό
– 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
– 3 αυγά
– αλάτι, πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
- Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
- Αλατοπιπερώνετε
- Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
- Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
- Τα σκεπάζετε με νερό
- Ρίχνετε το λάδι και τον πελτέ
- Αλατοπιπερώνετε
- Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
- Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
- Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά