Γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάτας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γιουβαρλάκια με σάλτσα ντομάταςΜια χειμωνιάτικη συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες. Τα γνωστά μας γιουβαρλάκια τυλίγονται σε σάλτσα ντομάτας και προσφέρουν μια κλασική όσο και ζηλευτή γεύση…

ΥΛΙΚΑ

– ½ κιλό κιμά

– 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο

– 1 φλυτζάνι λάδι

– 1/3 ματσάκι μαϊντανό

– 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι

– 3 αυγά

– αλάτι, πιπέρι

– 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
  • Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια
  • Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα
  • Τα σκεπάζετε με νερό
  • Ρίχνετε το λάδι και τον πελτέ
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά
  • Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος
  • Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…