Γυναικεία γκρίνια: Κάνει καλό στους άντρες; Τι λένε οι έρευνες

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος: πώς η γκρίνια μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ζευγαριού.

Η καθημερινότητα στη ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού δεν είναι πάντα ρόδινη. Το ζευγάρι εκτός από όμορφες στιγμές, συχνά μπορεί να διαφωνήσει για ένα θέμα ή να μαλώσει.

  Η γκρίνια από την πλευρά των γυναικών είναι ένα συχνό φαινόμενο το οποίο συναντούν συνήθως -αν όχι σε ημερήσια βάση, τότε πολύ τακτικά- οι σύζυγοί τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γυναίκες είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο, δυσαρεστούν με τη συμπεριφορά  αυτή τους άντρες τους. 

  Οι άντρες από την άλλη, αδυνατούν, πολλές φορές να κατανοήσουν τη μουρμούρα της γυναίκας ή της συντρόφου τους και καταφεύγουν στη λύση του να φύγουν για λίγο από το σπίτι προκειμένου να ηρεμήσουν ή συναντούν κάποιο φίλο τους, για να μιλήσουν για το θέμα αυτό και να ζητήσουν την γνώμη ή την βοήθειά τους.

 

Τι μας δείχνουν σχετικές έρευνες

Από μια σχετική έρευνα επιστημόνων και ερευνητών, η οποία δημοσιεύτηκε  στο περιοδικό Candian Medical Association (CMAJ) αρκετά χρόνια πριν (κατά το 2011), συνάγεται το συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες έχουν παντρευτεί ή συζούν με μια γυναίκα, αναζητούν ευκολότερα και γρηγορότερα ιατρική περίθαλψη για τα καρδιακά τους προβλήματα, σε σχέση με τους άντρες οι οποίοι είναι είτε διαζευγμένοι, είτε χήροι, είτε ελεύθεροι! 

Τι δείχνει η ίδια έρευνα για τους παντρεμένους άντρες: 

  1.   Η γκρίνια των γυναικών ωθεί τους παντρεμένους άντρες  με 75,3% πιθανότητες, να πάνε σε ένα νοσοκομείο  προκειμένου να εξεταστούν έπειτα  από έντονο πόνο στο στήθος ή ύστερα από άλλο καρδιακό ενόχλημα. Μάλιστα, οδηγούνται σε αυτό, μέσα σε διάστημα έξι ωρών, κατόπιν  της παρότρυνσης από τη σύντροφό τους.

  1. Οι άντρες που ζουν μόνοι ή είναι ελεύθεροι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να φθάσουν στο νοσοκομείο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ίδια έρευνα, λοιπόν, διατείνεται ότι: κατά την διάρκεια αυτών των έξι ωρών, μια γυναίκα μπορεί να κουράσει τόσο πολύ με τη γκρίνια και την επιμονή τον άντρα της, με αποτέλεσμα εκείνος για να αποφύγει να ακούει άλλο την μουρμούρα της, να προτιμήσει να φύγει από το σπίτι και να πάει στο νοσοκομείο πολύ πιο έγκαιρα, από ότι αν το έκανε χωρίς την  παρότρυνση και την πίεσή της.  Είναι δηλαδή πολύ κρίσιμο αυτό το χρονικό διάστημα για την εξέλιξη μιας καρδιοπάθειας, αλλά και για τη σωστή αντιμετώπισή της με εξέταση και την κατάλληλη θεραπεία. 

Τι δείχνει η έρευνα για τις παντρεμένες γυναίκες
 Οι παντρεμένες γυναίκες ή εκείνες που συγκατοικούν με το σύντροφό τους, δεν έχουν το ίδιο θετικό «όφελος» υγείας με τους άνδρες. Ο λόγος είναι ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν την φροντίδα των αντρών τους από ότι οι άντρες!

Οι παντρεμένοι άντρες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας σε σύγκριση με τους ελεύθερους
 «Η ταχύτερη ιατρική περίθαλψη μπορεί να αποτελεί και έναν ακόμη λόγο για τον οποίο οι παντρεμένοι άνδρες έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας από εκείνους που είναι μόνοι τους στη ζωή», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η σχετική έρευνα.

 Άλλη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γυναικεία γκρίνια κάνει καλό στους άντρες

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγα χρόνια πριν, έρχεται να  συμφωνήσει  με την παραπάνω έρευνα, καθώς το συμπέρασμα που προκύπτει  είναι ότι: η γυναικεία γκρίνια κάνει καλό στην υγεία των ανδρών, συγκριτικά με τους ανύπαντρους. Οι γυναίκες γκρινιάζουν στους άντρες, με αποτέλεσμα οι άνδρες να «αναγκάζονται» να πάνε συχνά για να κάνουν ιατρικές εξετάσεις. Έτσι, προλαμβάνονται πολλές ασθένειες, αφού αν δεν υπήρχε η έντονη παρότρυνση των γυναικών, πιθανόν ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών να μην αποφάσιζε να εξεταστεί. 

 Οι γυναίκες, λοιπόν, με τον τρόπο τους προφυλάσσουν τους άντρες τους, αφού νοιάζονται για τους ίδιους και θέλουν να είναι υγιείς.

Ας δούμε τη γκρίνια με  καλό μάτι !

Η γκρίνια, λοιπόν, εκτός από ενοχλητική και ανυπόφορη, πολλές φορές κάνει καλό. Ας μην την βλέπουμε μόνο ως κάτι αρνητικό στη  ζωή μας. Οι άντρες, την επόμενη φορά που θα σκεφτούν να παραπονεθούν στη γυναίκα τους για την γκρίνια τους, καλό θα είναι να καταλάβουν ότι εκτός από το πόσο βαρετές μπορεί να τους φαίνονται οι συζητήσεις τους, εκείνες νοιάζονται για το καλό τους και ανησυχούν για την υγεία τους. 

Υποχωρήσεις και καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για να περιοριστεί η γκρίνια 

 Πολλές φορές οι γυναίκες μπορεί να είναι κουραστικές, όμως το κάνουν για καλό σκοπό. Μπορούν να περιορίσουν λίγο τη γκρίνια τους, να σκεφτούν ότι και οι άντρες έχουν το δίκιο τους που κουράζονται πολλές φορές από όλο αυτό.

 

Τέλος, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να κάνει αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μάθουν και οι δύο πλευρές να έχουν κατανόηση, να κάνουν και οι δύο σύντροφοι υπομονή μεταξύ τους, έτσι ώστε οι οποίες διαφωνίες να ξεπερνιούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης.

Πηγές: 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.capital.gr/health/1244726/i-gunaikeia-gkrinia-merikes-fores-kanei-kalo%3Famp%3Dtrue&ved=2ahUKEwjr-KnV7Kj5AhXmMuwKHWZgCmsQFnoECAYQAQ&usg=AOvVaw1zJjFkFqw11rW9Y1Efhu1O

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cretalive.gr/ygeia/ereyna-i-gynaikeia-gkrinia-kanei-kalo-stin-ygeia-ton-andron&ved=2ahUKEwjr-KnV7Kj5AhXmMuwKHWZgCmsQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw0XJllVW-5hNIndLROQ_bDF

https://www.google.com/amp/s/www.pronews.gr/lifestyle/899406_ki-omos-merikes-fores-i-gynaikeia-gkrinia-kanei-kalo-i-nea-ereyna-poy/amp/

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.