Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και πώς να ξεκινήσετε

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου

Η Anna Runyan εξηγεί γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Παράλληλα περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να γίνει.

Υπάρχουν δύο μεγάλες τάσεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή:

1)Μπορείτε να έχετε παγκόσμια απήχηση. Όπως λέει η ίδια, ζει στο Σαν Ντιέγκο και η πρώτη της πώληση προήλθε από μια γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωρίζει γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι και μέλη στις ιστοσελίδες της. Με τη βοήθειά τους έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια για να χτίσει μια αίθουσα διδασκαλίας για παιδιά στην Κένυα.

Το μέγεθος της απήχησης που μπορούμε να έχουμε όλοι μαζί βοηθώντας άλλους σε όλο τον κόσμο είναι απεριόριστο. Μπορείτε να φανταστείτε ένα κόσμο όπου όλοι μας χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι και κάνουμε αυτό που αγαπάμε;

2) Οι γυναίκες θέλουν την ελευθερία να κάνουν αυτό που αγαπούν και να εργάζονται όποτε θέλουν. Πρόκειται για την ελευθερία να περνάμε χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε και την ελευθερία να κάνουμε τα πράγματα που μας παθιάζουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ για τις γυναίκες αυτό είναι εφικτό.

Περιγράφοντας την προσωπική της εμπειρία η  Anna Runyan γράφει:

«Υποτίθεται ότι θα επέστρεφα από την άδεια μητρότητας μετά από 6 εβδομάδες. Η κόρη μου εξακολουθούσε να μην μπορεί να φάει στις 6 εβδομάδες. Είχε γλωσσοδεσία και εγώ αντλούσα γάλα κάθε ώρα και μετά βίας κρατιόμουν από μια κλωστή στις 6 εβδομάδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν έτοιμη να επιστρέψω στη ζωή μου στο γραφείο. Τηλεφώνησα στο τμήμα προσωπικού και τους είπα ότι δεν θα επέστρεφα και ότι θα ανέπτυσσα την επιχείρησή μου.

Χρειαζόμουν την ευελιξία για να γίνω μητέρα. Χρειαζόμουν την ευελιξία για να ταΐσω την κόρη μου. Χρειαζόμουν την ελευθερία να εργάζομαι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου και να μην ανησυχώ για τηλεφωνήματα από το αφεντικό και τον πελάτη μου ενώ άλλαζα πάνα ή αν δεν εμφανιζόμουν στην ώρα μου σε μια συνάντηση. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα. Σχεδίασα την επιχείρησή μου με αυτόν τον τρόπο. Από την αρχή ήξερα ότι το όραμά μου ήταν οι ημέρες στο πάρκο με τα παιδιά μου.

Πάλεψα για πολλά χρόνια για να μείνω έγκυος, είχα και τρεις αποβολές, τα μωρά μου είναι τα πάντα τώρα, γιατί είναι θαύματα και είναι οι απόλυτες προτεραιότητές μου.

Ήξερα από εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης ότι είχα αλλάξει για πάντα και ότι έπρεπε να σχεδιάσω μια επιχείρηση έτσι ώστε να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα με τα μωρά μου.

Όταν οι εγκυμοσύνες μου έρχονταν και έφευγαν και δεν κατέληγαν να διαρκούν, αυτό με έσπρωχνε όλο και πιο πολύ να πραγματοποιήσω την επιχείρηση των ονείρων μου, έτσι ώστε κάποια μέρα, με κάποιο τρόπο, όπως και να έχει, να γίνω μαμά, να μπορώ να περνάω κάθε λεπτό με τη μελλοντική μου οικογένεια. Η ζωή είναι πολύτιμη. Η οικογένεια έχει σημασία. Κάθε λεπτό με τα παιδιά μου έχει σημασία γιατί όλα περνούν πολύ γρήγορα και μπορεί να χαθούν σε ένα δευτερόλεπτο.

Έχω εργαστεί από όλο τον κόσμο για την επιχείρησή μου. Έχω δουλέψει από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και έχω πετάξει στη Βραζιλία για την πρώτη μου ομιλία σε διεθνή εκδήλωση. Μπορούμε να εργαστούμε από οπουδήποτε με τα τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές μας. Είναι εφικτό. Εκατομμύρια άνθρωποι το κάνουν, οπότε σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Αν εγώ μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

Δεν υπάρχει τίποτα σε μένα που να με κάνει καλύτερη ή πιο ξεχωριστή από εσένα. Θυμηθείτε, ήμουν το ντροπαλό κορίτσι που προσευχόταν να μην με καλέσουν ποτέ οι δάσκαλοι και δεν είχα ιδέα ότι ήμουν καλή στο γράψιμο, στην ομιλία ή στο διάβασμα. Δεν ήμουν η έξυπνη που υποτίθεται ότι θα είχε επιτυχία. Ωστόσο, είμαι εδώ».

Τρεις συμβουλές για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση σήμερα

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε πώς να ξεκινήσετε, ακολουθούν τρεις συμβουλές:

  1. Κάντε έρευνα αγοράς: Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπείτε στο μυαλό των πελατών σας. Πρέπει να ξέρετε τι σκέφτονται και μάλιστα ακόμη και πριν από αυτούς. Θα πρέπει να εντοπίσετε τις προκλήσεις, τους φόβους, τους στόχους, τους αγώνες και τα όνειρά τους. Κάντε μια έρευνα ή πάρτε συνέντευξη από τους ιδανικούς πελάτες σας. Θα μάθετε τόσα πολλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
  2. Αν έπρεπε να βγάλετε 100 ευρώ αύριο, τι θα πουλούσατε; Όλα έχουν να κάνουν με τη δράση εδώ, οπότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε ή να συζητήσουμε πολύ καιρό για το πρώτο βήμα. Αυτό με το οποίο ξεκινάτε πιθανώς δεν θα είναι εκεί που θα καταλήξετε και είναι σημαντικό να εισρεύσουν τα μετρητά και να αρχίσετε να δοκιμάζετε την αγορά. Τι λειτουργεί και τι όχι; Δεν θα το μάθετε ποτέ αν δεν κάνετε μια προσφορά. Δεν θα είναι τέλεια. Μπορεί να μην έχει καν δημιουργηθεί ακόμα. Αλλά αν κάποιος είναι πρόθυμος να βάλει χρήματα για κάτι, θα αναλάβετε δράση και θα το κάνετε να συμβεί τώρα, έτσι δεν είναι;
  3. Προσφέρετε δωρεάν συνεδρίες. Πάντα με ρωτάνε πώς να ξεκινήσω. Ξεκινήστε βοηθώντας κάποιον γνωστό σας. Ποιος χρειάζεται την υπηρεσία ή το προϊόν σας αυτή τη στιγμή; Ξεκινήστε να τους βοηθάτε δωρεάν. Ξέρω ότι το δωρεάν έχει κακή φήμη, αλλά εγώ πιστεύω ολόψυχα σε αυτό για μερικούς λόγους. Πρώτον, επειδή σας βοηθάει να φτιάξετε τα συστήματα και τις διαδικασίες σας. Μπορεί να μην είστε τέλειοι μόλις ξεκινάτε, οπότε σας βοηθάει να καταλάβετε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε. Δεύτερον, δημιουργεί τις μαρτυρίες σας και την κοινωνική απόδειξη. Όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αγοράσουν από εσάς, πρέπει να σας συμπαθούν και να σας εμπιστεύονται. Πρέπει να ξέρουν ότι η υπηρεσία ή το προϊόν σας λειτουργεί πραγματικά, οπότε θα θέλουν να δουν ότι το έχετε κάνει αυτό στο παρελθόν για άλλους πελάτες και ότι έχετε άλλους ευχαριστημένους πελάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μαρτυρίες από άλλους είναι τόσο σημαντικές. Έτσι, στην αρχή, προσφέρετε την υπηρεσία σας δωρεάν σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά σας με αντάλλαγμα μια μαρτυρία. Αυτό είναι κάτι ωφέλιμο για όλους αν με ρωτάτε!

Διαβάστε επίσης: Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να αρχίσεις τη δική σου επιχείρηση (και ποια όχι)

Πώς ξεκίνησα την επιχείρησή μου στο Classy Career Girl

  1. Παρήγαγα με συνέπεια περιεχόμενο ιστολογίου. Απάντησα σε ερωτήσεις. Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα που να μην είχα μια ανάρτηση. Έγραψα για ό,τι με ενθουσίαζε να γράψω. Θα μπορούσε να είναι η απαλλαγή από το χρέος ή η πρόκληση προπόνησης Insanity ή το πώς αισθανόμουν για τις αποβολές μου. Συχνά ήταν συμβουλές και άρθρα σχετικά με την καθημερινή μου δουλειά. Πώς να χειρίζομαι τα επαγγελματικά ταξίδια. Πώς να πετύχω σε μια συνέντευξη. Λάθη που κάνετε στο βιογραφικό σας. Το έκανα αυτό παράλληλα με την καθημερινή μου δουλειά και μερικές φορές, αν ήμουν τυχερή, μπορούσα να βγάλω μερικές αναρτήσεις την εβδομάδα.
  2. Ασχολήθηκα με άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσα όποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν δημοφιλής εκείνη την εποχή. Πάντα αλλάζει. Όταν ξεκίνησα το 2011, το Twitter ήταν δημοφιλές. Τελικά, πρόσθεσα επίσης το Facebook και το Pinterest και το Instagram. Νομίζω ότι η ικανότητά μου να μαθαίνω νέα πράγματα βοήθησε πραγματικά. Απλά βουτάω μέσα και αρχίζω να το κάνω. Θα το καταλάβω. Μην βασίζεστε σε κάποιον άλλο να το κάνει για εσάς. Είχα ασκούμενους που διαχειρίζονταν τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης, αλλά η δέσμευση είναι πάντα καλύτερη όταν το κάνω μόνη μου. Γνωρίζω την επωνυμία μου και το όραμά μου για την CCG καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
  3. Τελικά, δημιούργησα το πρώτο μου διαδικτυακό μάθημα. Υπήρχαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν σε αυτό το πρώτο μάθημα που ονομαζόταν The Get Unstuck Bootcamp. Από εκεί δύο άτομα αναβάθμισαν το πρόγραμμα σε ατομικό coaching μαζί μου. Έστειλα ένα email για το μάθημα και ο σύνδεσμος εγγραφής ήταν θαμμένος στο email μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να στέλνω το email και να πηγαίνω στην καθημερινή μου δουλειά. Πήρα την πρώτη πώληση ενώ ήμουν στο γραφείο μου. Ήθελα να πηδήξω πάνω κάτω όταν ήρθε η παραγγελία μέσω Paypal. Το κακό ήταν ότι το μάθημα δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα, οπότε έπρεπε να ενεργοποιηθώ άμεσα για να γίνει αυτό το μάθημα!
  4. Ξεκίνησα μια λίστα email. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα του πρώτου ατόμου που εγγράφηκε στον Οδηγό μου για την Πρόκληση Δικτύωσης 30 Ημερών. Ήταν ένα θέμα για το οποίο είχα γράψει και πολλοί άνθρωποι το απολάμβαναν, οπότε ξεκίνησα στο MailChimp και απλά άρχισα να αυξάνω τη λίστα email μου.

Πηγή

Συντάκτης: Αθανασία Ζημιλιάγκου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.