Γιατί τα μαλλιά μου λαδώνουν τόσο γρήγορα;

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα

Παρότι σου αρέσει να φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο τα μαλλιά σου, τελευταία παρατηρείς ότι λαδώνουν πιο γρήγορα από ότι πριν. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Τα υγιή και λαμπερά μαλλιά είναι συνήθως ένα από τα σημεία που προσέχει ένας άντρας στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Παρότι σου αρέσει να φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο τα μαλλιά σου, τελευταία παρατηρείς ότι λαδώνουν πιο γρήγορα από πριν. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Μήπως η υπερβολική καθαριότητα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα περιποίησης για τα μαλλιά σου; 

Αναμφισβήτητα, εκτός από το στυλ, το βλέμμα, το σώμα ή άλλα σημεία που μπορεί ο καθένας προσωπικά να θεωρεί ελκυστικά στο σύνολο της εμφάνισης μιας γυναίκας, τα μαλλιά με λάμψη και ζωντάνια είναι κάτι που παρατηρούν οι περισσότεροι άντρες, στις γυναίκες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαλλιά περιποιημένα, υγιή, λαμπερά, πυκνά. Αυτό το «κάτι» ίσως προσελκύει το αντίθετο φύλο.

Ωστόσο, έχετε σκεφτεί ποτέ πωςόσο περισσότερο προσέχετε τα μαλλιά σας, λούζοντας τα, τόσο μπορεί να αυξάνονται οι πιθανότητες να αρχίζουν να λαδώνουν πιο εύκολα; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κι όμως, μπορεί να συμβεί.

Γιατί τα μαλλιά μου λαδώνουν τόσο γρήγορα;

Ο λόγος; Το συνεχές λούσιμο μπορεί να αποδυναμώσει τις ιδιότητες των φυσικών ελαίων που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα η παραγωγή ελαίου να γίνει πιο γρήγορη. 


Διαβάστε Επίσης: Λαμπερά μαλλιά: 6 tips για να τα αποκτήσεις!


Λαδωμένα μαλλιά: Μήπως είναι αποτέλεσμα κακών συνηθειών; 

Η μέρα σου κυλά βαρετά ή δεν εξελίχθηκε όσο ιδανικά την είχες φανταστεί; Νιώθεις αμήχανα εξαιτίας αυτού του γεγονότος και ασυναίσθητα, μηχανικά ή νευρικά αρχίζεις να «πειράζεις» τα μαλλιά σου με τα δάχτυλα.

Τότε είναι που άθελά σου αφήνειέλαια και ρύπους να τρυπώσουν στα μαλλιά σου μέσω των δαχτύλων. Διαπιστώνεις, λοιπόν,ότιτα μαλλιά σου λαδώνουν πολύ εύκολα τις τελευταίες μέρες; Ίσως συμβαίνει εξαιτίας αυτής της κακής συνήθειας, που καλό θα είναι από εδώ και πέρα να αποφεύγεις. 

Ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Αρκετές φορές, φθηνά προϊόντα αποδεικνύονται ακατάλληλα για το τριχωτό της κεφαλής μας. Με τη σωστή περιποίηση μπορούμε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα για μαλλιά λαμπερά και όχι θαμπά. 

Για αποφυγή της ξηρότητας καλό θα είναι να συμβουλευόμαστε τον φαρμακοποιό μας, ώστε να μας δώσει το κατάλληλο σαμπουάν ή προϊόν περιποίησης για τα μαλλιά μας. 

Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών, οπότε χρειάζεται προσεκτική επιλογή προϊόντων περιποίησης ανάλογα με τις ανάγκες της καθεμίας.

Γιατί τα μαλλιά μου λαδώνουν τόσο γρήγορα;


Διαβάστε Επίσης: Άψογα μαλλιά «στην τρίχα»


Λάθος εφαρμογή ελαίου στα μαλλιά 

Αρκετές γυναίκες εφαρμόζοντας το ενυδατικό έλαιο σε όλο το μήκος των μαλλιών τους νομίζουν λανθασμένα ότι επιτυγχάνουν το καλύτερο αποτέλεσμα λάμψης και υγείας. Δυστυχώς το λάθος αυτό κοστίζει, γιατίδημιουργεί έντονη λιπαρότητα στα μαλλιά. 

Η σωστή εφαρμογή πρέπει να γίνεται προσεκτικά και μόνο στις άκρες, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών. Τέλος, η ποσότητα πρέπει να είναι ίση (ή να μην ξεπερνά) το ένα πάτημα της αντλίας.

Αποφυγή συχνού λούσιμο μαλλιών με ζεστό νερό

Το συνεχές λούσιμο με ζεστό νερό αφυδατώνει τα μαλλιά. Έτσι, αν και έχετε μόλις λίγες μέρες που τα έχετε λούσει, μπορεί να παρατηρήσετε ότι χρειάζονται λούσιμο ξανά, και μάλιστα τόσο σύντομα. Καλό είναι να υιοθετήσουμε τη συνήθεια να πλενόμαστε με χλιαρό ή και με κρύο νερό.

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας 

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε όταν βλέπουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν, ενώ τα είχαμε λούσει πριν από 3 ημέρες. Ο υπερβολικός ζήλος μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό, οπότε την επόμενη φορά που θα σας περάσει η ιδέα για ένα ακόμα άσκοπο λούσιμο, καλό θα είναι να το ξανά σκεφτείτε.

Η κατανόηση των διαφορετικών τύπων μαλλιών και τριχωτού μπορεί να βοηθήσει στη λήψη της πιο σωστής επιλογής για τα μαλλιά σας, ώστε να είναι υγιή και δυνατά. 

Μήπως ήρθε η ώρα για ανανέωση και για αλλαγή ή και βελτίωση των μη υγιών συνηθειών; 

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

Συντάκτης: Ελένη Γκιάτα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.