Γιατί τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι είναι πολύ πιο σωτήρια από τις κρέμες;

Συντάκτης: Flowmagazine

Το ξέρετε και το βιώνετε: ένα αντηλιακό σε μορφή κρέμας δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνη σας στην πλάτη, ενώ δημιουργεί μεγάλο μπελά στα μακριά ή πολύ σγουρά μαλλιά και, παράλληλα, αφήνει μερικά σημεία του σώματος τρωτά στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, όπως τα δάχτυλα των ποδιών ή τα αφτιά. Επιλέγοντας ένα αντηλιακό σε μορφή mist, απ’ η μια κάνετε τη ζωή σας στην παραλία ευκολότερη και συνάμα την προστασία κάθε μικρού ή δύσκολου σημείου του σώματός σας, αποτελεσματικότερη.

Ένα αντηλιακό μαλλιών σε μορφή σπρέι διευκολύνει τα προστατευτικά φίλτρα να φτάσουν παντού, από τις ρίζες έως τις άκρες, με ένα ψέκασμα. Ταυτόχρονα, βοηθά τα μαλλιά σας να διατηρούνται σε άριστη φόρμα, αφού συνήθως η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας με τα δάχτυλα, τα κάνει να «τσαλακώνονται».

Απλώνοντας αντηλιακό σε μορφή κρέμας στο πρόσωπο, συνήθως παραβλέπετε τα αφτιά ή τον αυχένα (τα αφτιά ανήκουν στα σημεία υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση χρόνιων, δερματικών βλαβών, όπως η ακτινική ή ηλιακή υπερκεράτωση, ενώ ο αυχένας υφίσταται διαρκή εφίδρωση). Ψεκάζοντας το πρόσωπό σας περιμετρικά με ένα αντηλιακό mist, είστε σίγουρη ότι και αυτές οι δυο ξεχασμένες περιοχές θα είναι απόλυτα προστατευμένες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να χρησιμοποιούμε σωστά το αντηλιακό


Συνήθως, όταν ξεκινάτε να απλώνετε αντηλιακή κρέμα στα πόδια -ξεκινώντας από τους μηρούς και οδηγώντας τα χέρια σας προς τους αστραγάλους- η ποσότητα που έχει μείνει για τα κουντεπιέ και τα δάχτυλα των ποδιών είναι πάντα η ελάχιστη δυνατή (και, αυτό εάν τα θυμηθείτε πάνω στη βιασύνη σας). Όμως, οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση βλαβών στα πόδια εξαιτίας της UV ακτινοβολίας είναι ακριβώς οι ίδιοι όπως και με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Το αντηλιακό σε μορφή σπρέι κάνει και εδώ την καλύτερη δουλειά: πάει παντού και δεν είστε υποχρεωμένες να περνάτε τα δάχτυλά σας ένα-ένα και ενδιάμεσα.

Τελευταίο αλλά πολύ πιο σημαντικό: ακόμη και αν έχετε τα πιο ευλύγιστα χέρια, σπάνια η αντηλιακή κρέμα θα καλύψει επαρκώς τις ωμοπλάτες σας.

Με ένα αντηλιακό mist στην παραλία δεν έχετε ανάγκη να παρακαλάτε ή να ψάχνετε κάποιον να σας αλείψει την πλάτη -εκτός και αν το επιδιώκετε…

Πηγή: clickatlife.gr – Σοφία Μάργαρη

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…