Γιατί σαν τη Βόρεια Εύβοια δεν έχει

Συντάκτης: Διονύσης Τσιριγώτης

Πρόσφατα αποφάσισα ότι φέτος το καλοκαίρι θα εξερευνήσω την βόρεια Εύβοια. Είναι ένα πολύ ωραίο νησί και πολύ κοντά στην Αθήνα, με άπειρους κολπίσκους και παραλίες. Έτσι  πήρα την απόφαση να ξεκινήσω με την Αγία Άννα, που είναι ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός. Βρίσκεται συγκεκριμένα στην βορειανατολική Εύβοια. Το χωριό από την Χαλκίδα απέχει περίπου μια ώρα και τριάντα λεπτά και από Αθήνα δυο ώρες και τριάντα λεπτά.

Αρχικά για να φτάσεις εκεί κάνεις μια πολύ ωραία διαδρομή μέσα σε δέντρα πεδιάδες και σε κάποια σημεία  με θέα την Δίρφη, σαφώς τοπία που θα σε γοητεύσουν. Βέβαια για αυτούς πού δεν αντέχουν τις στροφές, καλό είναι να εφοδιαστούν με αρκετή υπομονή ή έστω μια δραμαμίνη.

Η περιοχή φημίζεται για την ατελείωτη παραλία της, με σκούρο βοτσαλάκι και την απίστευτη θέα της Μεσογείου. Μπορείς να κάτσεις σε κάποιο από τα μαγαζιά που έχει η περιοχή και να απολαύσεις το μπάνιο σου, έχεις όμως την επιλογή να κάτσεις ελεύθερα στην απέραντη παραλία της.

Το χωριό είναι γνωστό για το οργανωμένο κάμπινγκ που είναι 100 μέτρα από την παραλία της αγίας Άννας. Εκεί μπορείς να πας είτε για να μείνεις, είτε ως επισκέπτης, έτσι ώστε να διασκεδάσεις στα pool party που διοργανώνει το κάμπινγκ.

Το βράδυ έχεις κάποιες επιλογές για έξοδο που νομίζω καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπορείς να πάς στα μαγαζιά κάτω στην παραλία να απολαύσεις ωραία κοκτέιλ με θέα το Αιγαίο Πέλαγος ή ακόμα και σε κάποια μπυραρία, όπου αν είσαι τυχερός μπορεί ακόμα να πετύχεις  κάποιο live από κάποιο τοπικό καλλιτέχνη. Για τους ξενύχτηδες έχει ακόμα και καλοκαιρινό κλαμπ, που είναι από τα πιο γνωστά στην περιοχή.

Οι λάτρεις του φαγητού έχουν και αυτοί αρκετές επιλογές, καθώς έχει παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και ψαροταβέρνες κατά μήκος της παραλίας, όπου σίγουρα θα δοκιμάσεις θράψαλο γιατί η περιοχή φημίζεται για αυτό. Εκτός από το κάμπινγκ που ανέφερα πιο πριν έχει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία που θα μπορούσες να μείνεις.  Αν είσαι φυσιολάτρης  μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να εξερευνήσεις την απέραντη παραλία της περιοχής.

Η Αγία Άννα είναι σε τέτοιο σημείο που μπορείς εύκολα να επισκεφτείς και άλλες γειτονικές περιοχές, ανάλογα βέβαια με τις ορέξεις. Είναι πολύ κοντά στο Αχλάδι όπου έχει μια πολύ ωραία παραλία για μπάνιο, αλλιώς μπορείς να πάς και στο χωριό άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, όπου είναι και η εκκλησία του.  Άλλες κοντινές παραλίες είναι η παραλία της κρύας βρύσης, η παραλία στο ψαροπούλι αλλά και πολλοί κολπίσκοι  που μπορείς να βρεις στο δρόμο σου και να απολαύσεις την μαγεία του τοπιού.

Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς για να ξεφύγεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας, διότι είναι ένας πολύ οικονομικός και κοντινός  προορισμός. Η μαγεία της περιοχής είναι η ησυχία της, τα όμορφα τοπία και για αυτούς που θέλουν να ξεφαντώσουν, έχουν την επιλογή να το κάνουν. Όπως μου είπε ένας θεσσαλονικιός  φίλος “σαν την βόρεια Εύβοια και ειδικά σαν την Αγία Άννα δεν έχει”. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, να πάτε.

Συντάκτης: Διονύσης Τσιριγώτης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.