Γιατί προτιμούμε τα υγιεινά σνακ μπροστά σε ξένους σύμφωνα με έρευνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psychology & Marketing τον Απρίλιο του 2022, οι άνθρωποι θα προτιμήσουν ένα υγιεινό σνακ από μία όχι και τόσο healthy επιλογή όταν στην παρέα τους βρεθούν άτομα από διαφορετικά γκρουπ.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε  πως η παρουσία «ξένων» ατόμων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή των καταναλωτών, καθώς τα άτομα που έλαβαν μέρος στη μελέτη φοβήθηκαν να μην τους κρίνουν αρνητικά.

Αυτά τα άτομα, μέσα από διάφορα πειράματα απέδειξαν πως πράγματι προτίμησαν να επιλέξουν ένα υγιεινό σνακ στην παρουσία ενός παρατηρητή άλλης εθνικότητας ή άλλου πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, σε ένα από αυτά τα πειράματα, από τους 180 σπουδαστές, οι οποίοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε M&Ms και σταφίδες, μόνο το 12% διάλεξε το πιο υγιεινό σνακ όταν βρέθηκαν μαζί με έναν άγνωστο φοιτητή του πανεπιστημίου. Αντίθετα, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε, φτάνοντας στο 31% όταν τα άτομα αυτά βρέθηκαν μαζί με κάποιον άγνωστο φοιτητή διαφορετικού πανεπιστημίου.

Συνεπώς, αποδείχθηκε πως ήταν θέμα καλής εντύπωσης για τα άτομα αυτά να μην χαρακτηριστούν άσχημα από τους «αγνώστους», γεγονός που έδωσε την ιδέα στους ερευνητές να προτείνουν τη χρήση των στοιχείων τους υπέρ της προώθησης της υγιεινής διατροφής.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…