Γιατί πρέπει να βάλεις argan oil στα μαλλιά σου πριν τα φτιάξεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Σκέφτεσαι πολλές φορές ότι θέλεις να φτιάξεις τα μαλλιά σου, αλλά φοβάσαι ότι τα επιβαρύνεις. Να επιλέξεις ισιωτική, ή σίδερο για μπούκλες; Όλα τα εργαλεία θερμότητας, αν τα χρησιμοποιείς συνεχώς και δεν φροντίζεις τα μαλλιά σου, μπορεί να επιφέρουν φθορές. 

Η φροντίδα των μαλλιών απαιτεί προσπάθεια και ρουτίνα, όπως κάνεις και με το skincare σου. Γι’αυτό επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο, κάνεις θεραπείες, μάσκες και ενυδατώνεις τα μαλλιά σου. Έχεις σκεφτεί ότι το argan oil μπορεί να σου κάνει καλό;

Γιατί να βάλεις argan oil πριν κάνεις hair styling

Το argan oil, είναι ένα αγαπημένο έλαιο στην κοινότητα της ομορφιάς. Προέρχεται από τον καρπό του δέντρου argan, και το βρίσκουμε σε μεγάλη ποσότητα στο Μαρόκο. Εκεί, είναι γνωστό και ως “υγρός χρυσός”. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ενυδάτωση και θρέψη. Μπορεί να κάνει καλό στο δέρμα, στα νύχια, αλλά και στα μαλλιά.

Μάλιστα, η κύρια και πιο συνηθισμένη χρήση του, είναι σε προϊόντα μαλλιών. Καθώς τα εργαλεία styling φθείρουν την τρίχα, το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να βοηθήσει. Σύμφωνα με ειδικούς, η χρήση του argan oil στα μαλλιά, πριν την θερμότητα, βοηθά στο να ενυδατώνονται αλλά και να μην καίγονται. 

Λειτουργεί, δηλαδή, σαν θερμοπροστατευτικό προϊόν. Επιπλέον, επιβραδύνει το σπάσιμο της τρίχας και διατηρεί τα μαλλιά πιο υγιή. Σε συνδυασμό, πάντα, με μια σωστή ρουτίνα, όπως το σαμπουάν, το conditioner και οι μάσκες μαλλιών, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά προϊόντα με βασικό συστατικό το argan. Δοκίμασέ το!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…