Γιατί πιάνει πάγο το ψυγείο σου;

Συντάκτης: Flowmagazine

Πάλι απόψυξη; Η αγγαρεία που όλοι μισούμε όσο λίγες άλλες, υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι απαραίτητη περίπου 2-3 φορές τον χρόνο (για τα ψυγεία παλιάς τεχνολογίας). Όταν ξαφνικά μετατρέπεται σε… χόμπι, ίσως μεταφράζεται σε κακές ειδήσεις για τη συσκευή σου.


Για να σε βοηθήσουμε να κρατήσεις φρέσκιες τις προμήθειές σου, συγκεντρώσαμε τους συνήθεις υπόπτους που κάνουν την πλάτη του ψυγείου σου να πιάνει πάγο.

Να ρωτάς το γιατί

Δεν αρκεί να… σπάσει ο πάγος. Ακόμη και αν η απόψυξη δίνει μια προσωρινή λύση, γεγονός παραμένει ότι ο πάγος στην πλάτη του ψυγείου ρίχνει την απόδοσή του. Επομένως πρέπει να μάθεις τις αιτίες για να αναζητήσεις την κατάλληλη λύση.

Δεν κλείνει καλά. Η φθορά, αλλά και η βρωμιά στο λάστιχο, που δεν επιτρέπει στην πόρτα να σφραγίσει τελείως, αφήνει θερμό αέρα να εισχωρήσει στο ψυγείο, αναγκάζοντάς το να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να ξαναρίξει τη θερμοκρασία.

Είναι παραγεμισμένο. Μήπως το εργένικο ψυγείο σου παραείναι μικρό για τις ανάγκες της συγκατοίκησης; Στα ψυγεία παλιότερης τεχνολογίας, είναι κρίσιμο ο αέρας να περνά ανάμεσα στα τρόφιμα.
Χρειάζεται θερμόμετρο. Δεν έχει αρρωστήσει, όμως ίσως δεν το έχεις ρυθμίσει στην ένταση που απαιτείται, σε σχέση και με την εξωτερική θερμοκρασία.

Θέλει να πάρει “σύνταξη”. Δυστυχώς, υπάρχει περίπτωση να έχει απλώς κουραστεί, έπειτα από μια πλούσια ζωή, γεμάτη συγκινήσεις και φαγητά της μαμάς σου. Θα το καταλάβεις αν, παρά τις προσπάθειές σου, δεις ότι το πρόβλημα δεν βελτιώνεται.

Είναι της “παλιάς σχολής”. Το κυριότερο, πάντως, είναι ότι στην εποχή που το ψυγείο σου ήταν καινούργιο, η φράση «No Frost» μάλλον δεν σήμαινε ακόμη τίποτα. Αντιθέτως, τα σύγχρονα ψυγεία είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία που δεν επιτρέπει τη δημιουργία πάγου.


Διαβάστε επίσης: Πως να επισκευάσετε το ψυγείο σας σε 6 βήματα


Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…