Γιατί οι γυναίκες (σχεδόν) πάντα κρυώνουν περισσότερο από τους άντρες

Συντάκτης: Flowmagazine

Έχετε βγει για μια βόλτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και φοράτε ένα χοντρό παλτό ενώ το αγόρι σας ένα λεπτό μπουφανάκι. Ή στο γραφείο ζητάτε πάντα να βάλουν το κλιματιστικό σε υψηλότερες θερμοκρασίες ενώ οι γύρω σας διαμαρτύρονται!

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πραγματικοί, επιστημονικοί λόγοι που πάντα κρυώνετε!

Τι κάνει τις γυναίκες να κρυώνουν πιο εύκολα και να ζητούν κουβέρτες, ζακέτες και το καλοριφέρ στο τέρμα ενώ οι άντρες σκάνε από τη ζέστη;

Πού οφείλονται όλα αυτά λοιπόν;

Ρίξτε το φταίξιμο στο σώμα, τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άντρες ή γυναίκες; Ποιοι αδυνατίζουν ευκολότερα;


Πάντοτε υπήρχαν διαφορές στο αντρικό και το γυναικείο σώμα, με τους άντρες να αλλάζουν εύκολα θερμοκρασία σώματος ενώ οι γυναίκες να τη διατηρούν σταθερή. Το γυναικείο σώμα, σε συνδυασμό με τις ορμόνες τους και ο μεταβολισμός τους που είναι πιο αργός από τον αντρικό συμβάλλουν στο να κρυώνουν οι γυναίκες πιο εύκολα. Προσθέστε σε αυτό ότι οι γυναίκες έχουν μικρότερο εκτόπισμα και λιγότερη μυϊκή μάζα και έτσι δεν παράγουν εύκολα θερμότητα.

Το πιο μαζεμένο γυναικείο σώμα, οι γυναικείες ορμόνες και ο χαμηλότερος ρυθμός του μεταβολισμού είναι λίγοι μόνο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να νιώθει μια γυναίκα πιο έντονα το κρύο!

Ακόμη αν περιμένουν περίοδο και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, η θερμοκρασία πέφτει, όπως πέφτουν και τα επίπεδα σιδήρου τους. Το χαμηλό σίδηρο σημαίνει λιγότερα ερυθρά αιμοσφαίρια άρα λιγότερη θερμότητα.

Πηγή: pink.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…