Γιατί οι γυναίκες απορρίπτουν τους άνδρες στο “παιχνίδι” του φλερτ

Συντάκτης: Harriet Brookes, Ψυχολόγος

Συνήθως, οι άνδρες είναι εκ φύσεως αυτοί που «κυνηγούν» τις γυναίκες και ξεκινούν ουσιαστικά αυτό το ωραίο παιχνίδι της κατάκτησής τους… Δοκιμάζουν τα πάντα για να εντυπωσιάζουν μια γυναίκα και για να αιχμαλωτίσουν την καρδιά τους.

Αλλά μερικές φορές οι άνδρες δεν κερδίζουν αυτό που θέλουν… Λαμβάνουν την απόρριψη και είτε απογοητεύονται, είτε συνεχίζουν χωρίς χάσιμο χρόνου στο επόμενο λάφυρό τους…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες απορρίπτουν ένα άνδρα. Συγκεντρώσαμε μερικούς από αυτούς:

1. Όταν ένας άνδρας ξεκινάει το παιχνίδι του φλερτ με λάθος κινήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, χάνει την μάχη μιας και δεν εντυπωσιάζει αλλά δημιουργεί αρνητική εικόνα. Μερικοί άνδρες νομίζουν ότι αν κρατήσουν τη στάση του «κακού παιδιού» θα κερδίσουν το γυναικείο κοινό με αποτέλεσμα να απορρίπτονται από τις γυναίκες με το φόβο μιας επικίνδυνης και ανούσιας σχέσης. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουν πρώτα να μάθουν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα της γυναίκας που θέλουν να κατακτήσουν πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση. Αυτό θα τους βοηθήσει να διασφαλίσουν ότι κάνουν το σωστό βήμα αποφεύγοντας την απόρριψη…

2. “Bad timing”, εννοώντας την λάθος στιγμή που πλησιάζουν μια γυναίκα. Μπορεί μια γυναίκα να μην έχει διάθεση ή να είχε μια άσχημη μέρα με αποτέλεσμα να καταλήγει σε ένα αποτυχημένο φλερτ… Παίζει ρόλο και η ορμονική κατάσταση μιας γυναίκας στην ψυχολογική κατάσταση και τη διάθεση για κοινωνική συναστροφή και γνωριμία… οπότε μπορεί να είναι και απλά θέμα κακής στιγμής και η απόρριψη να είναι αναπόφευκτη.

3. Όταν η γυναίκα είναι ήδη δεσμευμένη και ικανοποιημένη από την σχέση της. Αν το φλερτ απευθύνεται σε μια γυναίκα που ήδη έχει σχέση τότε απλά πρόκειται για ένα άτυχο φλερτ και η απόρριψη συνήθως συνοδεύεται από την σημειολογία: «Είναι τυχερός που σε έχει…».

4. Δεν είναι απλά ο τύπος της. Η κάθε γυναίκα φτιάχνει ένα συγκεκριμένο τύπο άνδρα που της αρέσει στο μυαλό της. Από την πρώτη συζήτηση με ένα άνδρα μπορεί αμέσως να καταλάβει αν συγκεντρώνει ένας άνδρας τα στοιχεία που συνθέτουν τον τέλειο άνδρα για αυτήν. Μερικές γυναίκες π.χ. ενθουσιάζονται από τους πετυχημένους, δυναμικούς άνδρες με οικονομική άνεση… επομένως αν κάποιος άνδρας δεν συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αυτόματα τον απορρίπτουν.

Πάντως, να σημειώσουμε τελειώνοντας ότι η απόρριψη είναι μια φυσιολογική εξέλιξη- πολλές φορές- στο μαγικό παιχνίδι του φλερτ και σπάνια θα υπάρχει ένας άνδρας που έστω και μια φορά στη ζωή του να μην έχει απορριφθεί από μια γυναίκα. Επομένως και η απόρριψη αποτελεί μέρος της κατάκτησης… εξάλλου αν δεν δοκιμάσεις, ποτέ δεν θα μάθεις… και αυτό αποτελεί απαράβατο νόμο στο φλερτ.

«Το κείμενο αποτελεί μια συνεργασία του flowmagazine.gr με την κα. Harriet Brookes. Για περισσότερα κείμενα του συγκεκριμένου αρθρογράφου πατήστε εδώ»

Συντάκτης: Harriet Brookes, Ψυχολόγος

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.