Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μικρές;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η νεότητα και ο έρωτας είναι δύο έννοιες οι οποίες συμβαδίζουν και πάνε σχεδόν πάντα μαζί. Όμως αρκετές φορές μπορεί να δούμε το μοτίβο στην καθημερινή μας ζωή ενός πιο μεγάλου ηλικιακά άνδρα να είναι ζευγάρι με μια πιο μικρή γυναίκα. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι είναι αυτό το οποίο κάνει τους περισσότερους άνδρες να προτιμούν νεότερες γυναίκες;

Μια πιο ανέμελη αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νεότητας είναι η ανεμελιά. Οι περισσότεροι νέοι άνδρες και γυναίκες χαρακτηρίζονται από μια πιο ήρεμη και σχεδόν αδιάφορη στάση για τα περισσότερα προβλήματα της ζωής και έτσι διαχειρίζονται (ακόμα και σοβαρά ζητήματα) με περισσότερη άνεση και χαρά χωρίς να δημιουργούν δράματα και εντάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νέοι είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στην διασκέδαση αφήνοντας πολύ μικρά περιθώρια στην δυστυχία και την μιζέρια. Η χαρά όμως είναι δελεαστική και αυτό φαίνεται να αρέσει στους μεγαλύτερους άνδρες που αναζητούν αρκετά συχνά στην καθημερινότητά τους μια διέξοδο στα προβλήματά τους.


Διαβάστε Επίσης:Έρωτας και ηλικιακή διαφορά


Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μικρές;

Θυμίζουν την παιδικότητα και την νεανικότητά τους

Αρκετές φορές μπορεί να αναπολήσουμε την χαμένη μας παιδικότητα και την χαμένη μας  νιότη. Είναι γεγονός όμως ότι ένας νέος άνθρωπος και ως εκ τούτου μια νέα γυναίκα, έχουν πιο φυσική και έμφυτη λόγω της ηλικία τους αυτή την νεότητα και την όρεξη για ζωή, μιας και βρίσκονται στο στάδιο που θέλουν να ζήσουν όσο το δυνατό περισσότερες εμπειρίες. Αυτή η ενέργεια και η δυναμική αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς άνδρες.

Αυξημένη σεξουαλική όρεξη

Άμεση απόρροια όλων των παραπάνω είναι ότι μια νέα γυναίκα με όρεξη για χαρά, ζωή και ευχαρίστηση έχει περισσότερες πιθανότητες να προσφέρει στον άνδρα μια καλύτερη και πιο έντονη σεξουαλική ζωή από ό,τι μια πιο ώριμη γυναίκα. Αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω των διαφορετικών προτεραιοτήτων  που έχουν οι δύο ομάδες γυναικών στην ζωή τους. Η ώριμη γυναίκα είναι προσανατολισμένη στα καθημερινά της καθήκοντά της και στις εργασίες της, ενώ η νεότερη γυναίκα στην απόλαυση και στο να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον ή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αυτό.

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μικρές;


Διαβάστε Επίσης: Το κριτήριο που επιλέγουμε σύντροφο ΔΕΝ είναι αυτό που περίμενες


Λιγότερες εντάσεις

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευθείς όσον αφορά τα προβλήματα και τις λύσεις τους. Όμως όταν αυτό έχει να κάνει με την ερωτική επιθυμία το να μιλάμε απευθείας για όλα τα προβλήματα μας μειώνει αρκετές φορές την έλξη. Μια μικρότερη γυναίκα εκτός ότι έχει λιγότερα προβλήματα, είναι συνήθως και λιγότερο σοβαρά από αυτά που απασχολούν μια ωριμότερη γυναίκα. Άρα οι εντάσεις σχετικά με τα προβλήματα μειώνονται σημαντικά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.