Γιατί νιώθεις ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Για να πάτησες σε αυτό το άρθρο, μάλλον το 24ωρο δεν σου είναι αρκετό. Τί φταίει και νιώθεις ότι ο χρόνος σου δεν είναι αρκετός και τί μπορείς να κάνεις; 

Τις απαντήσεις θα δώσω ζωντανά στο αποψινό Facebook live με θέμα: Γιατί δεν μου φτάνει ο χρόνος; Αν μπορείτε να αφιερώσετε μισή ώρα από το χρόνο σας για να το παρακολουθήσετε, θα λυθούν πολλές από τις απορίες σας. 

Αν χάσετε το live, μπορείτε να το δείτε και εκ των υστέρων μέσα από το προφίλ μου στο Facebook

https://www.facebook.com/evi.xyrafa.3/

Πιο συνοπτικά, ωστόσο, σε αυτό το άρθρο θα παραθέσω 5 βασικούς λόγους που ευθύνονται για την έλλειψη χρόνου στη ζωή σας. Αν διαπιστώσετε ότι έστω και ένας από αυτούς σας αφορά, πάρτε την απόφαση το συντομότερο δυνατό να δουλέψετε για να τον βελτιώσετε. 

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος στη ζωή μας και για να τον διαχειριστούμε αποτελεσματικά, θα πρέπει να τον εξετάσουμε ολιστικά και στρατηγικά.

Τι φταίει και δεν σου φτάνει ο χρόνος; 

  1. Πολλή ώρα στα social media 

Κι όμως τα social media, σαν μια μαύρη τρύπα, μας παγιδεύει χωρίς να το καταλάβουμε. Πόσες φορές ξεκίνησες να δεις κάτι για δευτερόλεπτα και κατέληξες να σκρολάρεις για παραπάνω από μία ώρα στην αρχική του Instagram; Μπορεί να είναι ένας τρόπος να δικτυωθείς με γνωστούς σου και μη, όμως εν τέλει σου τρώει πολύτιμο και παραγωγικό χρόνο από κάτι άλλο. 

2. Κακή διαχείριση χρόνου/έλλειψη προγραμματισμού 

Το πρόγραμμα ίσως είναι μια μεγάλη έλλειψη της καθημερινότητάς σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα χάος, όταν δεν υπάρχει μια σειρά και αυτό πέρα από το άγχος που σου προσφέρει απλόχερα, σου τρώει και πολύ χρόνο. Όταν οι δουλειές μας είναι σωστά οργανωμένες και κατανεμημένες μέσα στη μέρα ή την εβδομάδα μας, έρχονται εις πέρας με περισσότερο flow (ροή).

3. Πολλές υποχρεώσεις 

Μήπως αναλαμβάνεις περισσότερες υποχρεώσεις απ’ όσες μπορείς να ανταπεξέλθεις; Μπορεί να μην είναι όλα υποχρεώσεις, να είναι και κάποιο χόμπι ή ένας καφές με φίλους, όμως αν προσπαθήσεις να τα χωρέσεις όλα χωρίς οργάνωση θα φτάσεις να μην ευχαριστιέσαι τίποτα και να μένουν δουλειές στη μέση. Ανάλαβε, λοιπόν, λίγα λίγα κάθε φορά. Προσπάθησε να εντάσσεις στο πρόγραμμά σου μία μία τις δουλειές για είναι η μετάβαση πιο ομαλή. 

4. Κακή ποιότητα ύπνου 

Όταν δεν κοιμάσαι καλά ή δεν τρέφεσαι σωστά ή κάνεις κακή ποιότητα ζωής, το σώμα σου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά. Σου παίρνει περισσότερη ώρα να φέρεις εις πέρας κάποια δουλειά, τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να σε κατακλύσουν πιο εύκολα και έτσι να περάσεις περισσότερη ώρα σκεπτόμενος πώς θα κάνεις κάτι, από το να το κάνεις πραγματικά. 

5. Υπερβολική αφοσίωση χρόνου σε ένα task  

Είσαι πολύ παθιασμένος με τη δουλειά σου; Σου αρέσει εξαιρετικά πολύ το καινούργιο σου χόμπι; Γνώρισες έναν καινούργιο άνθρωπο και θες να βγαίνετε συνεχώς; Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα, όμως δεν γίνεται ένα και μόνο πράγμα να κατακλύζει όλη σου τη μέρα, διαφορετικά δεν θα προλαβαίνεις να κάνεις τίποτε άλλο. Και μετά θα αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος στη διαχείριση του χρόνου σου. Δώσε λίγο περισσότερο χρόνο, αντ’ αυτού, σε όσα σε κάνουν ευτυχισμένο μέσα στο πρόγραμμά σου, όμως μην αφήνεις στην απέξω τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. 


Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Skype: evi_xyrafa

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω internet, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…