Γιατί να λούζετε τα μαλλιά σας ανάποδα;

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι η τελευταία viral τάση ομορφιάς στο Tik Tok και πραγματικά λειτουργεί. Σύμφωνα με τους experts το ανάποδο λούσιμο των μαλλιών απλώνει καλύτερα το σαμπουάν σε όλο το κεφάλι, με αποτέλεσμα να δείχνουν υπέροχα.

Το είδαμε στο Tik Tok και οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν: το ανάποδο λούσιμο των μαλλιών είναι το κλειδί για πιο βαθύ καθαρισμό και πλούσιο όγκο. Στην προσπάθεια να πετύχουμε τις πιο εντυπωσιακές μπούκλες, ανακαλύψαμε ότι η βασική τεχνική (εκτός από τη χρήση diffuser τη στιγμή του στεγνώματος) είναι ο διπλός βαθύς καθαρισμός. Απλώνετε το σαμπουάν, ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε. Μόνο που τώρα θα το κάνετε ανάποδα, όπως μας συμβουλεύει και το Tik Tok.

Ένα viral φαινόμενο και όχι μόνο

Αυτή η μέθοδος, είναι ένα viral φαινόμενο με πάνω από 20 εκατομμύρια προβολές και αυτό που προτείνεται είναι να γυρίζετε το κεφάλι σας ανάποδα ενώ λούζεστε. Μπορεί να φαίνεται μια απλή τάση ομορφιάς που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να κάνει hype στα social media, όμως οι experts επιβεβαιώνουν ότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα μαλλιά. Η Helen Reavy, hair stylist και ιδρύτρια της σειράς φυτικών προϊόντων μαλλιών Act + Acre, υποστηρίζει επίσης το trend.

Γιατί να το δοκιμάσετε

“Είναι εξαιρετικό tip, ειδικά για όσες θέλουν να αποκτήσουν όγκο ή να έχουν wavy μαλλιά“, επιβεβαιώνει η Reavy. «Το ντους ασκεί μια πίεση που ισιώνει τις τρίχες στην κορυφή του κεφαλιού και τη δομή της ίδιας της τρίχας», εξηγεί η expert. «Από την άλλη, όταν λούζετε τα μαλλιά ανάποδα, η ρίζα ανεβαίνει ελαφρώς και το προϊόν μπορεί έτσι να απλωθεί καλύτερα, εξασφαλίζοντας υψηλότερο επίπεδο καθαρισμού της επιδερμίδας».

Γιατί να λούζετε τα μαλλιά σας ανάποδα;

Μια αποτελεσματική λύση για λιπαρές ρίζες

Εάν χρησιμοποιείτε leave-in θεραπείες (οι οποίες δεν απαιτούν ξέβγαλμα) ή προϊόντα styling, μην υποτιμάτε τα οφέλη αυτής της μεθόδου. «Όταν πρόκειται για το τριχωτό της κεφαλής, η πιο κοινή μας ανησυχία είναι οι λιπαρές ρίζες αλλά τις περισσότερες φορές δεν προκαλούνται από το σμήγμα που υπάρχει στα μαλλιά, αλλά από τη συσσώρευση υπολειμμάτων από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται».

Η σημασία του διπλού καθαρισμού

Στη συνέχεια, η Reavy τονίζει τη σημασία ενός απαλού και σχολαστικού διπλού καθαρισμού όταν πλένετε τα μαλλιά σας ανάποδα. Αφού βρέξετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, απλώστε ένα σαμπουάν θρέψης, στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και κάντε μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, ξεκινώντας από τον αυχένα και συνεχίζοντας προς τη γραμμή των μαλλιών. Στη συνέχεια, επαναλάβετε για δεύτερη φορά. «Το δεύτερο στάδιο παράγει πιο πλούσιο αφρό από τον πρώτο, αφαιρώντας τα υπολείμματα προϊόντων και μεταφέροντας θρεπτικά συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής», λέει η Reavy.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή

Αν ξεκινήσετε να λούζετε τα μαλλιά σας ανάποδα (και κάνοντας μασάζ), το τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι πιο καθαρό, οι ρίζες πιο ογκώδεις και οι μπούκλες πιο λαμπερές και πλούσιες. Επίσης, λόγω της εφίδρωσης κατά τις ζεστές μέρες, αυτή η διαδικασία έχει αποδειχθεί πολύ ικανοποιητική. Παρόλο που το ανάποδο λούσιμο μπορεί να είναι λίγο πιο κουραστικό για το λαιμό, αξίζει τον κόπο. Μόλις υιοθετήσετε αυτή τη ρουτίνα, θα σας γίνει καθημερινή συνήθεια.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…