Γιατί να κάνεις συστηματικά χαλαρωτικό μασάζ

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Η χειρομάλαξη, κοινώς το μασάζ, είναι μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, ήπια, και χωρίς φάρμακα. Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες.

Η ευεργετική του δράση είναι αποδεδειγμένη σε όλα τα ζωτικά συστήματα του οργανισμού, το λεμφικό, το μυϊκό, το κυκλοφορικό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε συστηματικά μασάζ;

  • Η μάλαξη βοηθάει ιδιαίτερα την εξωτερική μας εμφάνιση

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, όπως επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος απολέπισης. Έτσι, υποβοηθάται η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος.

  • Το μασάζ είναι αυτό που βελτιώνει επίσης την τοπική κυκλοφορία

Η τοπική κυκλοφορία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Αυτό οδηγεί στην ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και λεία εμφάνιση.

  • Μείωση της κόπωσης και του μυϊκού πόνου

Αν οι καθημερινές μας υποχρεώσεις είναι πολλές, και η δουλειά μας κουραστική, τότε ένα χαλαρωτικό μασάζ τη μέρα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μια συνεδρία μασάζ 45 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το μασάζ καταπολεμά τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα, ενώ μειώνει και την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, την κορτιζόλη.

  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Το μασάζ, ηρεμεί το μυαλό βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

  • Αυξάνει την ενέργεια

Αναζωογονεί την ενέργεια του σώματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, κάτι που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.

Βάλτε το μασάζ στην καθημερινότητά σας και θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα ανακούφισης, ξεκούρασης και αποφόρτισης από την ρουτίνα και το στρες!

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.