Γιατί να επισκεφθείτε την αρχαιότερη πόλη της Κύπρου, τη Λάρνακα

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Η Κύπρος περά από το ότι παρουσιάζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει και κάποιες πόλεις που αξίζει σίγουρα να τις επισκεφτείς. Μια από αυτές είναι η Λάρνακα. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε βασικές πληροφορίες για την εν λόγω πόλη, καθώς και για τα αξιοθέατά της.

Βασικές πληροφορίες

Η Λάρνακα είναι η αρχαιότερη πόλη της Κύπρου. Βρίσκεται  στη νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 145.000 κατοίκους.

Πότε να έρθετε

Η Κύπρος εν γένει έχει αρκετά ζεστό κλίμα. Το καλοκαίρι εκεί διαρκεί από το Μάιο μέχρι και τον …Νοέμβριο. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους… 48 βαθμούς C.

Οι καλύτεροι μήνες για να την επισκεφτείτε λοιπόν είναι ο Μάιος και ο Οκτώβριος διότι σε αυτούς τους μήνες δεν υπάρχει υπερβολική ζέστη και υγρασία.

Γιατί να επισκεφθείτε την αρχαιότερη πόλη της Κύπρου, τη Λάρνακα

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: η πατρίδα της θεάς της ομορφιάς

______________________

Πώς μπορεί να έρθει κανείς

Με αεροπλάνο: Από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας. Μετά θα χρειαστεί να πάρετε ταξί για να φτάσετε στη πόλη.

Αξιοθέατα

  • Ναός Αγίου Λαζάρου: Χτισμένος πάνω από τον τάφο του αγίου, ο οποίος διετέλεσε, κατά την παράδοση, πρώτος Επίσκοπος Κιτίου.  Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Η Εκκλησία βρίσκεται πάνω ακριβώς από τον τάφο του Αγίου.
  • Τέμενος Χαλά Σουλτάν ΤεκκέΑποτελεί τον σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους της Κύπρου. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, στις όχθες της Αλυκής Λάρνακας, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο.
  • Αρχαιολογικό Επαρχιακό Μουσείο της Λάρνακας: Ιδρύθηκε το 1969 και διαθέτει τέσσερις αίθουσες, όπου εκθέτονται με χρονολογική σειρά αντικείμενα της ιστορίας της πόλης και ευρύτερα της επαρχίας της Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…