Γιατί η αποτυχία μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί!

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Κατά την διάρκεια της ζωής έχετε μάθει να επιθυμείτε την τελειότητα. Κατευθύνετε κάθε προσπάθεια σας για να μπείτε στο καλύτερο πανεπιστήμιο, να πάρετε τους καλύτερους βαθμούς, να έχετε την ιδανική δουλειά, να συναντήσετε τον τέλειο σύντροφο, να ζείτε σε ένα ονειρικό σπίτι και να έχετε παιδιά αγγελούδια.

Τότε, η ζωή έρχεται στον δρόμο σας. Συμβαίνουν πράγματα. Σκοντάφτετε. Πέφτετε.

Αναπόφευκτο.

Θα αποτύχετε στην ζωή, πιθανώς πολλές φορές

Ίσως να μην περάσετε κάποιο μάθημα, να χάσετε μια δουλειά, να πάρετε διαζύγιο, να αρρωστήσετε, να έχετε οικονομικές δυσκολίες, να δυσκολευτείτε στο να είστε γονέας-ή να αντιμετωπίσετε κάποια άλλη αντιξοότητα.

Σε κάποιο σημείο θα νομίζετε ότι δεν μπορείτε να πέσετε πιο χαμηλά. Έχετε φτάσει στον πάτο.

Ενώ δεν χρειάζεται να φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο για να αρχίσετε να κάνετε σημαντικές προσαρμογές στην ζωή σας, το να βρίσκεστε εκεί σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τι χρειάζεστε. Είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης. Είναι καιρός να πατήσετε το κουμπί της επαναφοράς. Καιρός να κάνετε μερικές σημαντικές αλλαγές.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει ωφέλιμα μία αποτυχία;

______________________

Τι είναι και τι δεν είναι υγιές

Φυσικά, αν βρίσκεστε σε σοβαρή κρίση, πάσχετε από κατάθλιψη ή έχετε αυτοκτονικές τάσεις, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Αλλιώς, να ξέρετε ότι είναι φυσιολογικό να είστε λυπημένοι όταν δέχεστε κάποιο χτύπημα. Χρειάζεστε χρόνο και χώρο στην μελαγχολία για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό και τις ανάγκες και για να σχεδιάσετε την πορεία σας. Αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι πως θα πρέπει να κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψετε.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πως κανείς δεν είναι πραγματικά προετοιμασμένος να πέσει. Είναι κάτι που σας έχουν μάθει να φοβάστε, οπότε απομακρύνεστε από αυτό.

Γιατί η αποτυχία μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί!

Εδώ είναι κάποια γεγονότα που χρειάζεται να ξέρετε για την πτώση, ώστε να μπορέσετε να σηκωθείτε και να αναγεννηθείτε όπως ο φοίνικας από τις στάχτες του:

Η τελειότητα δεν υπάρχει

Δεν πέφτετε μόνο εσείς. Η αποτυχία είναι κομμάτι της ανθρώπινης κατάστασης. Όλοι έχουν ελαττώματα στον χαρακτήρα τους και μαθήματα που πρέπει να μάθουν. Αλλά μόλις αποδεχτείτε πως κανείς δεν είναι τέλειος-όπως κι εσείς, θα μπορείτε να αποδέχεστε πιο εύκολα.

Η αποτυχία σας διδάσκει να είστε ταπεινοί και πως η ζωή δεν είναι μόνο μαύρη και άσπρη. Είστε τόσο άξιοι όσο το επόμενο άτομο στο οποίο θέλετε να αποδείξετε τον εαυτό σας.

Η ανάπτυξη συμβαίνει στα δύσκολα

Οι άνθρωποι μαθαίνουν κάνοντας. Κάποιοι περισσότερο από τους άλλους. Η ζωή είναι ένα ταξίδι και επομένως δεν πρέπει να ντρέπεστε για τα λάθη σας. Στην πραγματικότητα, να περιμένετε ότι θα κάνετε λάθος.

Η διορατικότητα θα σας έρθει στις πιο σκοτεινές ώρες σας, όταν θα είστε στο πιο χαμηλό σημείο. Θα αποκτήσετε μια νέα αντίληψη και θα συνειδητοποιήσετε (τελικά) αυτό που δεν μπορούσατε να παρατηρήσετε πριν και πόσο εκτός πορείας ήσασταν. Έχετε κερδίσει τα σημάδια σας, φορέστε τα υπερήφανα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…