Γιατί να επιλέξουμε οικολογικά χρώματα

Συντάκτης: Μαρίλη Βουλτσάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Τα συνηθισμένα, χημικά χρώματα περιέχουν δεκάδες ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία: βαρέα μέταλλα ή πτητικές ενώσεις, που ευθύνονται, σε σημαντικό βαθμό, για σοβαρά προβλήματα υγείας στον εσωτερικό χώρο ενός κτιρίου. Η συνεισφορά τους στο λεγόμενο «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου» είναι σημαντική.

Το λουόλιο, βενζόλιο, τριμεθυλοβενζόλιο, ναφθαλένιο, αλειφατικοί διαλύτες, ακετόνη και η φορμαλδεΰδη ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ακόμα και για περιπτώσεις καρκίνου.

Αντίθετα τα οικολογικά χρώματα ήπιας χημείας ή 100% φυτικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τους χρήστες.

Στη σημερινή εποχή γίνεται μαζική εισαγωγή ποιοτικών ευρωπαϊκών οικολογικών χρωμάτων, αλλά και αρκετές ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων παράγουν καλής ποιότητας χρώματα ήπιας χημείας. (Πηγη:Τσιπηρας Θεμης)

Είναι υδατοδιαλυτά, ανθεκτικά, άφλεκτα, άοσμα και πολύ εύκολα στην εφαρμογή τους. Είναι κατάλληλα τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους. Σχεδόν επιβάλλονται σε χώρους με απαιτήσεις υγιεινής όπως τα παιδικά υπνοδωμάτια, αλλά και όλους τους χώρους που μεγαλώνουν και επισκέπτονται παιδιά!

Info

Μαρίλη Βουλτσάκη

Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

www.babyecodesign.gr

e-mail: info@babyecodesign.gr

τηλ.: 6938224868

Συντάκτης: Μαρίλη Βουλτσάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.