Γιατί είναι δύσκολο να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι το «μυστικό συστατικό» για μια ευτυχισμένη ζωή. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα μπεις στη διαδικασία να κάνεις και πράγματα που σε γεμίζουν και σου κάνουν καλό. Αν αναγνωρίσεις τα σημάδια, μπορείς να τα αντιστρέψεις για να αρχίσεις να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Νιώθεις αποσυνδεδεμένος από τον εαυτό σου

Με τους περισσότερους ανθρώπους να στερούνται χρόνου και χαλάρωσης, φυσικά δεν είναι περίεργο που κάποιες φορές νιώθουμε αποσυνδεδεμένοι και «χαμένοι». Ωστόσο, αν νιώθετε έτσι πολύ συχνά, μπορεί να σημαίνει ότι δεν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας. Για να το επιτύχετε, πρέπει να συνδεθείτε με το μέρος εκείνο του εαυτού σας που κρύβεται κάτω από όλα τα στρώματα που έχετε δημιουργήσει για να προστατευτείτε στον κόσμο αυτό.

Αν νιώθετε σαν ξένος στο ίδιο σας το σώμα, το να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση ή το να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες, μπορεί να κάνουν θαύματα στην ψυχολογική σας κατάσταση. Μάθετε να επανασυνδέεστε με τη φύση και αποσυνδεθείτε από τον «πραγματικό κόσμο» για λίγο. Θα νιώσετε πολύ πιο αληθινοί και ζωντανοί όταν ξεφύγετε λίγο από την πραγματικότητα.

Νιώθεις αποσυνδεδεμένος από τη ζωή

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς νιώθουμε κατ’ αυτό τον τρόπο σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, αν αγαπούσαμε πραγματικά τους εαυτούς μας, θα κυνηγούσαμε τον τρόπο ζωής που θα μας έφερνε την μεγαλύτερη ευτυχία. Θα δουλεύαμε σκληρά για να χτίσουμε μια ζωή, όπου θα μπορούσαμε να νιώθουμε αληθινά ζωντανοί. Αν δεν νιώθετε ενδιαφέρον και πάθος για τη ζωή σας, τότε χρειάζεται να ψάξετε βαθύτερα μέσα σας και να ανακαλύψετε γιατί επιλέξατε αυτή που κάνετε τώρα. Όλοι αξίζουμε μια ζωή στην οποία να νιώθουμε πλήρεις με κάθε τρόπο και το χρωστάτε στον εαυτό σας αυτό. Μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.

Γιατί είναι δύσκολο να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Θέλεις να ξεφύγεις από τον εαυτό σου

Ορισμένες φορές, μπορεί να νιώθουμε παγιδευμένοι μέσα στον εαυτό και στα σώματα μας και απλά να θέλουμε να ξεφεύγουμε με κάποιο τρόπο. Ωστόσο, αυτή η λαχτάρα, όπως και η φυγή από τα προβλήματα μας δεν θα λειτουργήσει ποτέ, γιατί στο τέλος της μέρας, θα συνειδητοποιήσετε ότι και πάλι με ένα άτομο μένετε να σας κοιτά προβληματισμένο μέσα από τον καθρέφτη, τον εαυτό σας.

Αλλά εσείς θέλετε να ξεφύγετε από την αντίληψη που έχετε γι’ αυτόν, επειδή δεν τον αγαπάτε πραγματικά. Όμως βλέπετε, το πώς αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας είναι το παν εδώ.Αν δείτε τον εαυτό σας υπό θετικό φως, και δουλέψετε για μια υγιή αυτo-εικόνα, τότε δεν θα νιώθετε πια τόσο παγιδευμένοι. Δείτε τα θετικά σας στοιχεία και μην εστιάζετε τόσο στο να διορθώσετε τα «αρνητικά».

Γιατί είναι δύσκολο να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Οπότε, τι;

Ποια είναι αυτά τα μικρά αλλά πολύ μεγάλα βήματα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις και φροντίσεις τον εαυτό σου;

  • Εξάσκησε καλούς τρόπους προς τον εαυτό σου
  • Άσε την αγάπη των φίλων να αντανακλάται σε σένα
  • Συναναστρέψου με άτομα που σε αγαπούν
  • Δώσε προτεραιότητα στην ευχαρίστηση
  • Επιβράβευσε τον εαυτό σου για τις προσπάθειές σου
  • Αγκάλιασε τη μοναξιά
  • Θέσε υγιή όρια
  • Πάρε ρίσκα
  • Μάθε να εντοπίζεις τα λάθη σου και να απολογείσαι στον εαυτό σου

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.