Γιατί δεν πρέπει να φιλάτε τον σκύλο σας στο στόμα

Συντάκτης: Flowmagazine

Όποιος έχει σκύλο για κατοικίδιο σίγουρα δεν μπορεί να αντισταθεί και προσφέρει πολλά φιλιά στο αγαπημένο του τετράποδο! Λογικό, αφού όλοι οι ιδιοκτήτες θεωρούν τα κατοικίδια ζώα τους μέλη της οικογένειας.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ αν είναι καλό να φιλάτε τον σκύλο σας ή αν κάνει καλό να τον αφήνετε να σας γλείφει με τη γλώσσα του;

Μπορεί το φιλί στο στόμα του σκύλου σας να είναι χαριτωμένο, όμως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Ο John Oxford, καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κουίν Μέρι του Λονδίνου, εξηγεί:

«Δεν είναι μόνο όσα υπάρχουν στο σάλιο του… Οι σκύλοι περνούν τη μισή ζωή τους μυρίζοντας γωνίες και περιττώματα άλλων σκύλων, οπότε είναι λογικό να περιμένει κανείς οι μύτες τους να είναι γεμάτες βακτήρια και ιούς. Επίσης, όπως εμείς δίνουμε φιλί στο μάγουλο όταν γνωρίζουμε κάποιον, τα σκυλιά το δίνουν στο πίσω μέρος τους…»


Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι τροφές (για ανθρώπους) που μπορεί να φάει και ο σκύλος σας;


Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε στην εκδήλωση της αγάπης μας ούτε όμως και η λύση είναι να αποφεύγουμε κάθε επαφή. Αρκεί να φροντίζετε την υγεία του σκύλου σας, την καθαριότητα του σπιτιού και το φαγητό που του δίνετε.

Οι μόνοι που πρέπει να προσέχουν παραπάνω είναι όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυοι και πάσχοντες.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…