Γιατί δεν με γνωρίζει στους φίλους της/του;

Συντάκτης: Flowmagazine

Είστε κάποιο καιρό μαζί, αλλά ο/η σύντροφός σου δεν σε έχει ακόμη συστήσει στους φίλους του/της; Αρχικά, δε χρειάζεται αυτόματα και ενοχικά να ρίξεις το φταίξιμο σε σένα. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό μπορεί να ποικίλλουν. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά.

  1. Ντρέπεται για σένα

Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι να σε κρύβει από τους φίλους του/της γιατί ντρέπεται για σένα.

Αν ένας άνθρωπος ντρέπεται για τη σχέση του σημαίνει ότι ίσως θέλει απλά να περνάει την ώρα του μαζί σου αλλά δεν σε θεωρεί αντάξιο/α του, ώστε να σε γνωρίσει στους φίλους του.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσεις, λοιπόν, είναι το εξής. Εσύ θέλεις να είσαι μέσα σε μία τέτοια σχέση; Αν ντρέπεται για σένα τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς το χωρισμό. Σου αξίζει καλύτερη τύχη.

  1. Δεν είναι ακόμα σίγουρος/η για σένα

Αυτό δεν είναι και τόσο κακό αν η σχέση σας είναι σχετικά καινούρια. Αν, όμως, έχεις σχέση για αρκετό καιρό μαζί του/της και ακόμα δεν είναι σίγουρος/η για σένα τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Επομένως, αν δεν σε έχει ακόμα γνωρίσει στους φίλους του/της ίσως διστάζει ή έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο είσαι κατάλληλος/η για μακροχρόνια σχέση μαζί του/της.

  1. Θεωρεί ότι δεν είσαι αρκετά εμφανίσιμος/η

Κάποια άτομα, δυστυχώς, σκέφτονται με αυτό τον αισχρό και ανέντιμο τρόπο. Δηλαδή, έχουν μία κρυφή σχέση με έναν άνθρωπο αλλά δεν τη γνωρίζουν στους φίλους τους γιατί πιστεύουν ότι τους αξίζει μια τύχη καλύτερη και ομορφότερη.

Αυτό είναι ένα είδος απόρριψης για οποιονδήποτε. Από τη μεριά σου δεν θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή μία τέτοια κατάσταση. Αν σε θέλει, καλώς. Αν δεν σε θέλει τότε ίσως και πολύ του πέφτεις. 

  1. Πιστεύει ότι δεν έχεις το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο

Άλλος ένας πιθανός λόγος που δεν σε γνωρίζει στους φίλους του/της είναι ότι ίσως να πιστεύει ότι δεν έχεις το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπός σου σε αποδέχεται έτσι όπως είσαι, όμως φοβάται μήπως δεν σε αποδεχτεί ο περίγυρος του. Κατά κάποιο τρόπο, φοβάται μήπως γίνει «ρεζίλι». 

Το πραγματικό ντροπιαστικό, όμως, στην περίπτωση αυτή είναι η συμπεριφορά του και η υποταγή του στα κοινωνικά στερεότυπα. 

  1. Δεν σε θέλει πραγματικά

Άλλος ένας λόγος που δεν σε γνωρίζει στους φίλους του/της ίσως είναι ότι απλά δεν σε θέλει. Δηλαδή, δεν θεωρεί ότι είσαι κάτι σημαντικό για αυτόν/ήν. Ούτε σε βλέπει σοβαρά. Επίσης, πιστεύει ότι η σχέση σας δεν έχει καμία προοπτική. Για γάμο ούτε να το συζητάμε.

  1. Δεν είναι ακόμα έτοιμος/η

Σε μία σχέση όλα θέλουν το χρόνο τους. Μην βιάζεσαι. Μπορεί ο/η σύντροφός σου απλά να μην είναι ακόμα έτοιμος/η να σε παρουσιάσει στους φίλους του/της. Κάνε λιγάκι υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση τότε αυτό είναι μία ευνοϊκή κατάσταση σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση σου ίσως να βαδίζει σε καλό δρόμο αλλά ακόμα δεν έχει ωριμάσει αρκετά.

  1. Ντρέπεται για τους φίλους του/της

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ότι δεν σε γνωρίζει στους φίλους του/της, όχι επειδή έχεις κάποιο πρόβλημα εσύ αλλά, επειδή ντρέπεται γι’ αυτούς;

  1. Πιστεύει ότι δεν ταιριάζεις στην παρέα

Πολλοί άνθρωποι διαχωρίζουν εντελώς την παρέα από τη σχέση τους καθώς θεωρούν ότι δεν μπορεί να ταιριάξει το ένα με το άλλο ή νιώθουν ανασφαλείς και αμήχανοι, ώστε να τα συνδυάσουν.

Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…