Γιατί δεν με εμπιστεύεται ο/η σύντροφός μου;

Συντάκτης: Flowmagazine

Η εμπιστοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στα τρία κορυφαία συστατικά της συνταγής για μια πετυχημένη σχέση. Αν ο/η σύντροφός σου δεν σε εμπιστεύεται, καλό είναι να ξέρεις ποιος είναι ο λόγος. Εμείς σου παραθέτουμε οκτώ πιθανές αιτίες.

Τον/την έχουν απατήσει στο παρελθόν

Προφανώς, δεν φταις εσύ αν τον/την απάτησαν στο παρελθόν και τώρα δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί. Αν το έχεις και εσύ βιώσει στο παρελθόν, τότε μπορείς να ταυτιστείς μαζί του/της.

Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να ξεπεράσει μια απιστία· πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του. Ναι, είναι λιγάκι άδικο να την πληρώνεις εσύ, αλλά αν επικοινωνείτε καλά θα το ξεπεράσει.

Του/της έχεις πει ψέματα

Αυτό είναι δικό σου λάθος. Εσύ μπορεί να είχες καλές προθέσεις ή να ήθελες να τον/την προστατέψεις. Ίσως να είπες ψέματα επειδή σε ζηλεύει. Ωστόσο, αυτό δεν σε δικαιολογεί απόλυτα.

Πρέπει να δείξεις με πράξεις ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του/της.

Είναι ανασφαλής

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας άνθρωπος είναι ανασφαλής: Μπορεί στο παρελθόν να μην ήταν τόσο γοητευτικός όσο είναι σήμερα ή ίσως έτσι να είναι η προσωπικότητά του.

Σου έχουμε όμως καλά νέα: Όσο δείχνεις στον/στη σύντροφό σου ότι θέλεις να είσαι μαζί του/της, και μόνο μαζί του/της, θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται.

Πιστεύει ότι είσαι πολύ καλός/ή γι’ αυτόν/ήν

Είναι πολύ κολακευτικό να σε θεωρεί κάποιος ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί, ωστόσο είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να θεωρεί ότι είσαι πολύ πιο γοητευτικός/ή από εκείνον/η. Μπορεί να θεωρεί ότι δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδό σου.

Αν αυτό τον/την ενοχλεί τόσο, είναι αρκετά πιθανό να μη σε εμπιστευτεί ποτέ, και είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να τον/την βοηθήσεις· ούτε να ασχημύνεις μπορείς ούτε να ρίξεις το επίπεδό σου.

Έχει λερωμένη τη φωλιά του/της

Συνήθως οι άνθρωποι που ζηλεύουν παράφορα κρίνουν εξ ιδίων. Αν φλερτάρει συνεχώς ή, ακόμα χειρότερα, σε έχει απατήσει, τότε θα σκέφτεται ότι έτσι έχουν τα πράγματα σε μία σχέση, και, άρα, ίσως κάνεις και εσύ το ίδιο.

Αισθάνεται ότι δεν τον/την εμπιστεύεσαι

Στις σχέσεις η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία· είναι σπάνιο ο ένας μόνο από τους δύο να εμπιστεύεται τον άλλο. Εφόσον εσύ δεν τον/την εμπιστεύεσαι, γιατί να σε εμπιστεύεται εκείνος/η; Αν δεν τον/την εμπιστεύεσαι, θα συμπεράνει ότι κρίνεις βάσει αυτών που κάνεις εσύ.

Κάτι έχει γίνει στην παιδική του/της ηλικία

Ίσως στην παιδική του/της ηλικία έμαθε ότι κάποιος από τους δύο γονείς απάτησε τον άλλο. Ίσως να χώρισαν οι γονείς του/της για έναν τέτοιο λόγο.

Σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να του/της μιλήσεις και με υπομονή να τον/την πείσεις να σου ανοιχτεί. Εκείνος/η οφείλει να το δουλέψει μόνος/η ή με κάποιον ψυχοθεραπευτή.

Η σεξουαλική σας ζωή έχει βαλτώσει

Όπως είναι φυσιολογικό η σεξουαλική σας ζωή να πάρει λίγο την κάτω βόλτα όταν περάσουν τα μέλια, έτσι και είναι απολύτως λογικό κάποιος από τους δύο να ανησυχήσει ότι ο/η σύντροφός του δεν τον/την θέλει πια και ότι ψάχνει να βρει κάτι άλλο.

Αν δεν συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο από την πλευρά σου, φρόντισε να καθησυχάσεις το ταίρι σου και αναζήτησε ενεργά τρόπους ανανέωσης της σεξουαλικής σας ζωής.

Πηγή: in2life.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…