Γιατί αξίζει να έχεις ιδιωτική ασφάλεια

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα ιδιωτικής ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου, δείτε ποιοι είναι οι βασικότεροι λόγοι που πρέπει να την εντάξετε  στη ζωή σας.

Οι ανάγκες του ανθρώπου ήταν εκείνες που τον οδήγησαν  στη δημιουργία του σύγχρονου πολιτισμού. Οι πρώτες βασικές ανάγκες τις οποίες προσπάθησε να καλύψει ήταν οι άμεσες βιοποριστικές του ανάγκες δηλαδή η διατροφή, η ένδυση και η κατοικία. Η βασικότερη όμως  ανάγκη που προσπάθησε να καλύψει είναι εκείνη της ασφάλειας και για να το κάνει αυτό δημιούργησε μεγάλες πόλεις, εμπλουτίζοντάς τις  με στρατό, νοσοκομεία  και πολλά άλλα. Σήμερα λοιπόν η έννοια της ασφάλειας έχει πάρει μιαν άλλη μορφή.

Τι καλύπτει η ιδιωτική ασφάλεια;

Η πιο γνωστή ασφάλεια έχει να κάνει με την περιουσία μας και η πιο διαδεδομένη είναι εκείνη του αυτοκινήτου. Εντούτοις εκτός από το αυτοκίνητο (επηρεάζει άμεσα και εμάς και τους γύρω μας),  μπορούμε να ασφαλίσουμε και την κατοικία μας.  Επιπλέον μια ασφάλεια υγείας για παράδειγμα μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά της δημόσιας ασφάλισης και να μας προσφέρει καλύτερη διαμονή και υπηρεσίες σε περίπτωση επίσκεψης σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. Τέλος μια και έναν φλέγον ζήτημα είναι οι συντάξεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε και να συσσωρεύσουμε κεφάλαιο για τις ανάγκες μας στην τρίτη ηλικία μέσω ασφάλισης και όχι μόνον αλλά κάνοντας ταυτόχρονα  και επενδύσεις με αυτό τον  τρόπο.

Αν πάλι έχετε κάποια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να ασφαλιστεί το προσωπικό, το κτίριο και κυρίως το εμπόρευμα και έτσι να μειωθεί οποιαδήποτε ανησυχία για κάποια  πιθανή ζημιά  και απώλεια  χρημάτων.

Γιατί αξίζει να έχεις ιδιωτική ασφάλεια

Γιατί αξίζει να ασφαλιστώ;

Είναι προφανές ότι κάθε ηλικία δεν έχει τις ίδιες ανάγκες. Ένας λοιπόν ασφαλιστικός σύμβουλος κάνει (βάσει νόμου) ανάλυση αναγκών πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόταση. Άρα έτσι αποκλείεται να δώσει μια πρόταση με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα και προωθεί τα συμφέροντα του ασφαλισμένου.  Επιπλέον γνωρίζοντας τους όρους του συμβολαίου σας, θα σας καλύψει κάθε δυνατή ανάγκη η οποία ορίζεται από αυτό, χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε κάτι στις περισσότερες περιπτώσεις.

Όσον αφορά τις ασφαλίσεις περιουσίας, ειδικά της κατοικίας, η αντίστοιχη ασφάλεια καλύπτει κινδύνους οι οποίοι είναι δύσκολο να καλυφθούν από το κράτος. Ενδεικτικά  για τις πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη το περασμένο καλοκαίρι,  δόθηκαν σε αποζημιώσεις σχεδόν άμεσα από τις ασφαλιστικές περίπου 778 εκατομμύρια για ασφαλίσεις κατοικιών και αυτοκινήτων ενώ 3.500 ακίνητα έμειναν ανασφάλιστα και ζήτησαν την κρατική αρωγή. Τα ασφαλισμένα κτίρια αποτελούσαν μόνο το 13% των κατοικιών και για αυτό το ποσοστό δόθηκαν τόσα εκατομμύρια.

Γιατί αξίζει να έχεις ιδιωτική ασφάλεια

Από το παραπάνω γεγονός αποδεικνύεται επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες όντως αποζημιώνουν ότι ορίζει το συμβόλαιο. Επιπλέον με τη συσσώρευση κεφαλαίου μέσω ασφαλιστικών προϊόντων μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τα μακροπρόθεσμα όνειρά σας και να αποταμιεύσετε το απαραίτητο κεφάλαιο που θεωρείτε ότι θα χρειαστείτε στο μέλλον. Επίσης είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να μαζέψετε χρήματα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα  και να κάνετε επενδύσεις χωρίς να ρισκάρετε το κεφάλαιο σας, αξιοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες αποταμιεύσεις σας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.