Γιατί αφορά όλους η εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης από την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια δεν μας παρέχουν βασικές γνώσεις για τη ζωή. Δεν μας εκπαιδεύουν σε δεξιότητες ζωής, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε ανέτοιμοι… στη ζωή.

 • Να μην ξέρουμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους γύρω μας.
 • Να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε.
 • Να διαπραγματευόμαστε.
 • Να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας, ώστε να μην βιώνουμε άγχος.
 • Να κατανοούμε τα συναισθήματά μας και εντέλει… τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτή ακριβώς την έλλειψη του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, ήρθε να καλύψει το Believe In You. Διοργανώνοντας σεμινάρια δεξιοτήτων ζωής, ανοιχτά στο ευρύ κοινό, θέλησε να κάνει τη γνώση προσιτή σε όλο τον κόσμο.

Believe In You– μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα

Από το Μάρτιο 2013 που ξεκίνησε η δράση του Believe In You, έχουν διοργανωθεί 30 δωρεάν σεμινάρια και εκατοντάδες workshop σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Όραμα του Believe In You πάντοτε, να κάνει τη γνώση για δεξιότητες ζωής προσιτή σε όλο τον κόσμο. Να μεταδώσει γνώση, έμπνευση και κίνητρο για αλλαγή. Στόχος,  να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να ζουν ευτυχισμένοι.

Κάνοντας τον απολογισμό μέχρι σήμερα, σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί αυτό το όραμα, με τη συμμετοχή του κόσμου να συνεχίζεται αμείωτη.

 • Έχουμε υλοποιήσει σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
 • Σε διαφορετικούς χώρους και περιοχές της Αθήνας για να έρθουμε κοντά σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, από το Μαρούσι μέχρι τη Γλυφάδα και από το κέντρο μέχρι το νέο Ηράκλειο και τα Άνω Λιόσια. Και συνεχίζουμε…
 • Τα σεμινάρια έχουν παρακολουθήσει άνθρωποι όλων των ηλικιών, επαγγελμάτων, εκπαιδευτικού υπόβαθρου και ενδιαφερόντων.
 • Και φυσικά άντρες-γυναίκες, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει τους άντρες να μην ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους θέματα. Στον πρόσφατο κύκλο σεμιναρίων με θέματα αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης η αναλογία ήταν ίση- 10 άντρες, 10 γυναίκες. Σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, άνθρωποι ηλικιών 22 έως 55, μοιράστηκαν στόχους για το πώς να κάνουν τη ζωή τους πιο επιτυχημένη.
 • Στόχοι που έχουν εκφραστεί ζωντανά… το πώς να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από μητρότητα. Πώς να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Πώς να ξαναβρούν τον εαυτό τους μετά από μια επώδυνη εμπειρία, όπως είναι ο θάνατος, μια απόλυση, ένα διαζύγιο. Πώς να εξελίξουν την καριέρα τους. Και άλλα πολλά…

Γιατί αφορά όλους η εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής;

Εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής δομημένα

Σημαντική εξέλιξη σε αυτά τα χρόνια και καινοτομία του Believe In You, ήταν η δημιουργία του Life Skills Training.

 • Ένα τρίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις δεξιότητες ζωής που συνδυάζει θεωρία και άμεση πρακτική.
 • Ένα δομημένο πρόγραμμα που δίνει εργαλεία ζωής στους συμμετέχοντες για να εκπληρώσουν κάθε τους στόχο.
 • Που δίνει εφόδια για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αντιξοότητες της ζωής και να ανακάμπτουν γρήγορα.
 • Ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να μεταμορφώσει τη ζωή του, εφόσον το αποφασίσει.
 • Στα τρία χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την έναρξή του, έχουν ολοκληρωθεί 5 προγράμματα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το 6ο στις 16 Νοεμβρίου 2018.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών το έχουν παρακολουθήσει και έχουν μοιραστεί ζωντανά τι αποκόμισαν από αυτή τους την εμπειρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 1ου LIFE SKILLS TRAINING

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 2ου LIFE SKILLS TRAINING

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 4ου LIFE SKILLS TRAINING

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 5ου LIFE SKILLS TRAINING

Γιατί αφορά όλους η εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής;

Ξεφεύγοντας από τα γεωγραφικά όρια

Θέλοντας να μοιραστούμε με ακόμα περισσότερους τη  γνώση, δημιουργήσαμε μια ακόμα καινοτομία – τα Believe In You Podcasts. Είναι ηχογραφημένες μισάωρες εκπομπές, όπου συζητάμε «ζωντανά» θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.  Έτσι δεν υπάρχουν ούτε γεωγραφικοί, ούτε χρονικοί περιορισμοί στη διάδοση της γνώσης, καθώς οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο ίντερνετ μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία και να ακούσει τις εκπομπές σε δικό του χρόνο. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των 6 πρώτων εκπομπών που ήταν ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Believe in You Podcast: Διεκδικητικότητα

Believe in You Podcast: Αυτοπεποίθηση

Believe in You Podcast: Θετική σκέψη

Believe in You Podcast: Χτίστε μια υγιή προσωπικότητα στο παιδί σας (μέρος Β)

Believe in You Podcast: Χτίστε μια υγιή προσωπικότητα στο παιδί σας (μέρος Α)

Believe in You Podcast: Επικοινωνία στα ζευγάρια

Από τις 5 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η νέα υπηρεσία Believe In You Friends έχουν μεσολαβήσει άλλα τρία θέματα  – η στοχοθεσία, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός και η διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων. Αν θέλετε να λαμβάνετε κι εσείς στο e-mail σας newsletter με αποκλειστικό περιεχόμενο σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, δεν έχετε παρά να γίνετε φίλοι του Believe In You. Δείτε πώς πατώντας εδώ.

Γιατί αφορά όλους η εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής;

Believe In You – Νοέμβριος 2018

6ος χρόνος Believe In You… 6o πρόγραμμα Life Skills Training ξεκινάει. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο!!! Μια σύμπτωση που συμβολίζει την εξέλιξη του Believe In You και τη συνέχειά του…

Στη νέα εκπομπή του Believe In You Podcast συζητάμε σε βάθος για το Life Skills Training.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τι είναι; Σε ποιους απευθύνεται; Ποια είναι τα αποτελέσματα; Ποιες είναι οι δυσκολίες; Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα οφέλη; Κάθε πιθανή απορία που μπορεί να έχει κάποιος που θα σκεφτόταν να εκπαιδευτεί στις δεξιότητες ζωής, αλλά προβληματίζεται να το αποφασίσει.

Η εκπαίδευση δεξιοτήτων ζωής αφορά όλους

Στόχος μας να λύσουμε κάθε απορία. Να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικές οι δεξιότητες και γιατί αφορούν όλους μας. Και το σημαντικότερο, να μοιραστούμε ότι η εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής είναι εφικτή σε κάθε ηλικία. Πραγματικά είναι, αρκεί να το αποφασίσει κάποιος.

Το εύκολο και το δύσκολο είναι καθαρά υποκειμενικό και το διαπιστώνει κάποιος μόνο στην πράξη. Αν δεν δοκιμάσεις κάτι, δεν μπορείς να ξέρεις αν σου είναι τελικά δύσκολο ή εύκολο.

Το πιο σημαντικό σε κάθε αλλαγή… είναι η απόφαση

Η εκπαίδευση λοιπόν είναι πολύ πιο εύκολη, από όσο νομίζουμε. Το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής είναι η απόφαση. Δεν λένε τυχαία πώς «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Αν ακούσετε την εκπομπή και ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε περισσότερο ή να δηλώσετε συμμετοχή, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα.

http://www.flowmagazine.gr/believeinyoulst/

Η νέα ομάδα του Life Skills Training έχει ξεκινήσει ήδη να σχηματίζεται. Θέλετε να γίνετε μέλη της και να ζήσετε κι εσείς την εμπειρία του Life Skills; Είναι μια εμπειρία ζωής!!!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…