Γιαούρτι με σάλτσα βατόμουρο

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Συνδυάζουμε μια νόστιμη σάλτσα με γιαούρτι και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και απλό επιδόρπιο. Η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με παγωτό ή τηγανίτες…

Υλικά

1 και 1/3 φλιτζάνι βατόμουρα

1/2 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε τα 4 πρώτα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αφήστε να βράσει σιγά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο ανακατεύοντας.

  • Βάλτε από 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σε 4 μπολ (ή χαμηλά ποτήρια). Προσθέστε από πάνω τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.