Γιαούρτι με σάλτσα βατόμουρο
Συνδυάζουμε μια νόστιμη σάλτσα με γιαούρτι και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και απλό επιδόρπιο. Η σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με παγωτό ή τηγανίτες…
Υλικά
1 και 1/3 φλιτζάνι βατόμουρα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
Εκτέλεση
-
Αναμείξτε τα 4 πρώτα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αφήστε να βράσει σιγά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο ανακατεύοντας.
-
Βάλτε από 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σε 4 μπολ (ή χαμηλά ποτήρια). Προσθέστε από πάνω τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.