Για μια καλύτερη ζωή στην πόλη!

Συντάκτης: Κατερίνα Σταθάκη

Για μια καλύτερη ζωή στην πόλη!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή μας αν όλοι χρησιμοποιούσαμε τα μέσα αστικής συγκοινωνίας; Πόσες αλλαγές θα συνέβαιναν στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην τσέπη μας; Όλα αυτά προβάλει με τη δράση της η καμπάνια «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ» που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014.

Η καμπάνια αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους πολίτες στη χρήση των αστικών συγκοινωνιών και θα διαρκέσει 1μιση μήνα. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται ποικίλες εκδηλώσεις για την πληροφόρηση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με το περιβάλλον και τα δεινά που του προκαλεί η χρήση των αυτοκινήτων, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν και διαγωνισμοί με πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό διαθέτει τη δική του ιστοσελίδα όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί και να πληροφορηθεί για την καμπάνια «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ», να ενημερωθεί για τις διάφορες εκδηλώσεις, να μάθει τη γνώμη των ειδικών για τις μετακινήσεις στην πόλη και να διαβάσει σχετικές έρευνες. Τέλος, στην ιστοσελίδα θα βρει κανείς έναν υπολογιστή κόστους των μετακινήσεων με αμάξι με τον οποίο μπορεί να υπολογίσει πόσα χρήματα ξοδεύει στη βενζίνη από το εισόδημά του αλλά και στη συντήρηση του αυτοκινήτου.

Σίγουρα η μαζική χρήση των αστικών συγκοινωνιών θα φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία της χώρας. Επίσης, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, καθώς θα αποβάλλει το άγχος που δημιουργείται στο τιμόνι, ενώ θα μειωθούν τα ατυχήματα στον δρόμο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, πάντα μέσα! Πάντα με μέσα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα kalyterizoi.gr

Συντάκτης: Κατερίνα Σταθάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.