Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Το φαγητό μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους απ’ όπου και αν κατάγονται. Γύρω από ένα τραπέζι με νόστιμα εδέσματα βλέπουμε συνήθως χαρούμενους ανθρώπους να συζητάνε, να γελάνε και να σερβίρουν ξανά και ξανά το πιάτο τους.

Δυο σεφ η Μαρία Εκμεκτσιόγλου και Γκιοκτσεν Αντάρ, μπορεί να τους χωρίσει μια θάλασσα όμως τους ενώνει μια φιλιά και η αγάπη που έχουν οι δυο τους για τη μαγειρική. Μας παρουσιάζουν 109 συνταγές με παραδοσιακά φαγητά, σύγχρονα πιάτα, λαχταριστιά γλυκίσματα μέσα από το βιβλίο μαγειρικής “Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου” που θα αγαπήσετε με την πρώτη ματιά. Θα βρείτε μια ανάμειξη από ανατολίτικη και μεσογειακή κουζίνα με ποικιλία φαγητών που χωρίζονται σε κατηγορίες, γλυκά (κουραμπιέδες Θεσσαλονίκης), όσπρια (γίγαντες πλακί), κρεατικά (αρνάκι με γιαούρτι), θαλασσινά (χταποκεφτέδες), ζυμαρικά (πρασόπιτα με μάραθο) και πολλά άλλα.

Επειδή το καλό φαγητό πρέπει να το μοιράζετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαλέξτε τα φαγητά που σας αρέσουν και φωνάξτε τους να δοκιμάσουν τα υπέροχα εδέσματα που φτιάξατε μέσα από το βιβλίο.

Εκδόσεις Μίνωας

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ο Γκιοκτσέν Αντάρ γεννήθηκε στη Σμύρνη και σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη.
Για 20 χρόνια εργάστηκε ως διοικητικό στέλεχος επιστημονικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το 1992, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ασχολήθηκε με τη συλλογή χειροποίητων έργων τέχνης. Ως ερευνητής γαστρονομίας έχει συγκεντρώσει 3.000 συνταγές και έχει εκδώσει 13 βιβλία.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.