Γέμισε ένα γήπεδο με λούτρινα κουκλάκια

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Την υποστήριξή τους και τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι οπαδοί της Μπεσίκτας στο στάδιο Ινονού πετώντας μέσα στο γήπεδο χιλιάδες λούτρινα αρκουδάκια, εις μνήμην των παιδικών ψυχών που χάθηκαν στον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Το γήπεδο πλημμύρισε με λούτρινα ενώ οι οπαδοί ακολουθώντας το παράδειγμα της Φενερμπαχτσέ, καλούσαν με συνθήματα την τουρκική κυβέρνηση να παραιτηθεί. Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι της Μπεσίκτας με την Αντάλιασπορ διακόπηκε στο πέμπτο λεπτό, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν πολλά αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο από το 04:17 προς τιμήν των παιδιών που επλήγησαν από τον σεισμό.

Τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που έριξαν τα αρκουδάκια οι φίλοι της Μπεσίκτας δεν ήταν τυχαία, καθώς ο πρώτος σεισμός έγινα τα ξημερώματα στις 04:17.Τα συνθήματα πήγαν και ήρθαν κατά της κυβέρνησης, συνθήματα που προκαλούσαν την κυβέρνηση της Τουρκίας να παραιτηθεί λόγω των κακών κατασκευών που είχαν δοθεί άδειες για να γίνουν και οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδων αθώων ψυχών, μεταξύ τους και πολλών παιδιών.

Μέσα στη στεναχώρια των τελευταίων ημερών, η κίνηση να γεμίσουν το στάδιο με λούτρινα παιχνίδια ήταν μια μεγάλη υπενθύμιση για όλες αυτές τις ψυχές που έγιναν μικροί άγγελοι, πέφτοντας θύματα των συμφερόντων κάποιων άλλων πιο «ισχυρών» προσώπων. Μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών, η τουρκική κυβέρνηση έχει επικριθεί έντονα από την αντιπολίτευση και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης για καθυστερημένη ανταπόκριση σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Μία κίνηση συμβολική για όλα αυτά τα αθώα πλάσματα που απλά δεν ξύπνησαν να πάνε σχολείο, να δουν τους φίλους τους και για όλους αυτούς τους γονείς που θα έχουν πλέον αγγελούδια τους μακριά. Μία τόσο μικρή αλλά και τόσο μεγάλη κίνηση που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε άκρη του κόσμου, κάνοντας τον καθένα από εμάς να ανατριχιάσει και να αναθεωρήσει τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή μας.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.