Γάτες μεγάλης αξίας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα στον κόσμο. Υπάρχουν ράτσες γάτας για τις οποίες οι μέλλοντες ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αμύθητα ποσά για να τις αποκτήσουν. Ανάλογα με τη σπανιότητά τους, η τιμή τους μπορεί να ποικίλει. Ας δούμε τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα ανά τον κόσμο…

BRITISH SHORTHAIR

Τιμή: $ 500 – $ 1.500

Η Βρετανική Shorthair είναι από τις πιο δημοφιλείς φυλές γάτας που έχουν καταχωρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουν σταθερό χαρακτήρα, καθιστώντας τις τέλειες για διαμονή σε διαμέρισμα.

SCOTTISH FOLD

Τιμή: $ 200 – $ 3.000

Τα διακριτικά φυσικά χαρακτηριστικά της φυλής, σε συνδυασμό με τη φήμη τους ως συνηθισμένα αγαπημένα κατοικίδια, κάνουν τα Folds ιδιαίτερα περιζήτητα κατοικίδια.

SPHYNX

Τιμή: $ 300 – $ 3.000

Τα Sphynx είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές γάτας. Διακρίνονται για την διακριτικότητΆ τους, αφού είναι άτριχα, αλλά χρειάζονται ειδική θεραπεία.

RUSSIAN BLUE

Τιμή: $ 400 – $ 3.000

Αυτές οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι πολύ παιχνιδιάρες, περίεργες και έξυπνες.

PETERBALD

Τιμή: $ 1200 – $ 5.000

Αυτή η περίεργη, έξυπνη και ενεργητική φυλή έχει κομψά λεπτή χαριτωμένη και μυώδη κατασκευή. Ζουν σε αρμονία με άλλα κατοικίδια ζώα.

PERSIAN CAT

Τιμή: $ 500 – $ 5.500

Η περσική γάτα είναι ίσως η πιο δημοφιλής ράτσα.

ALLERCA HYPOALLERGENIC CAT

Τιμή: περίπου $ 6.000

Αυτές οι γάτες είναι αποτέλεσμα γενετικών ερευνών, πρώην Allerca. Οι επιστήμονες της Allerca προσπάθησαν να διαγράψουν ή να απενεργοποιήσουν το γονίδιο που προκαλεί τις περισσότερες αλλεργίες στις γάτες.

BENGAL

Τιμή: $ 1.000 – $ 25.000

Μια εξαιρετικά όμορφη και ελκυστική φυλή, η Βεγγάλη είναι μια υβριδική φυλή γάτας, που σχηματίζεται από διασταύρωση της εγχώριας αιλουροειδών και μιας ασιατικής γάτας λεοπάρδαλης.

SAVANNAH

Τιμή: $ 1.500 – $ 50.000

Πρόκειται για διασταύρωση ανάμεσα σε ένα serval και μια οικιακή γάτα. Οι Savannahs είναι συνήθως πιστές σαν τα σκυλιά. Είναι επίσης εξαιρετικά έξυπνες.

ASHERA

Τιμή: $ 15.000 – $ 100.000

Η Ashera είναι επίσης μια υβριδική γάτα- η αφρικανική serval, η ασιατική γάτα λεοπάρδαλη, και ένα οικιακό σπιτόγατο. Είναι πολύ ευφυής, στοργική και πιστή γάτα.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr