Γάτες αλανιάρες

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Πώς να χαρακτηρίσουμε τις πολύπλευρες ψιψίνες που κατακτούν την καρδιά μας και κατόπιν κάθε γωνιά του σπιτιού μας; Μέσα σε όλα είναι αμετανόητες αλανιάρες και αυτό δεν αλλάζει, όσα χάδια κι αν τους προσφέρουμε!

Έξυπνες, παιχνιδιάρες και διαισθητικές, οι γατούλες μας είναι από τα κατοικίδια εκείνα που κλέβουν καρδιές όταν εγκατασταθούν στο σπίτι μας. Οι γάτες είναι από τη φύση τους ανεξάρτητες και «αλανιάρες», δηλαδή μία είναι εδώ και μία είναι εκεί. Γενικότερα, κυκλοφορούν και δεν κάθονται με τίποτα ακίνητες σε ένα μέρος. Αλλού τις αφήνουμε και αλλού τις βρίσκουμε!

Οι γάτες είναι όμορφες, χαριτωμένες και αναζητούν την ελευθερία σε κάθε κίνησή τους. Λατρεύουν τα χάδια, τα παιχνίδια και την συντροφιά. Αγαπημένο τους «σπορ» είναι να παίζουν με κουβάρια, κορδόνια, παπούτσια, νήματα, κουβαρίστρες και κλωστές. 

Συχνά «γλύφουν» τα πατουσάκια τους. Με τον τρόπο αυτό, καθαρίζονται μόνες τους. 

Τα νύχια τους τα έχουν για άμυνα. Τα χρησιμοποιούν ως «όπλο», τις προστατεύουν από κινδύνους και τις βοηθάνε να σκαρφαλώνουν παντού με αυτά. 

Οι γατούλες αγαπάνε να «πειράζουν» τις γλάστρες, τα φυτά και τα λουλούδια. Συνήθως, τρώνε τα πάντα, αν και η αγαπημένη τους τροφή είναι τα ψάρια. 

Το ονυχοδρόμιο αποτελεί το σπίτι τους. Πάνω σ’ αυτό μπορούν να χαλαρώνουν, να «τεμπελιάζουν», να τρέχουν, να παίζουν, να κοιμούνται και να ακονίζουν τα νύχια τους. 

Οι γάτες βρίσκουν ζεστασιά και θαλπωρή σε οτιδήποτε είναι ζεστό, φλις, γούνινο, βαμβακερό, πλεκτό. Οι αγκαλιές είναι η αδυναμία τους.

Οι γάτες αποτελούν μία ασφαλή επιλογή για κατοικίδιο. Προσαρμόζονται εύκολα, δένονται με το αφεντικό τους και πάντα «επιστρέφουν στη βάση τους». Και να φύγουν δηλαδή, μην ανησυχείτε γιατί πάλι σε σας θα καταλήξουν.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.