Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Με τον ερχομό της Σαρακοστής αναζητάμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για νηστίσιμα και θαλασσινά. Μια από τις πιο κλασικές επιλογές είναι και οι γαρίδες σαγανάκι. Εξαιρετικά ελαφριά συνταγή, φέρνει άρωμα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο τραπέζι σας.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
300 γρ. φέτα
1 ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
1 φλυτζανάκι μικρό ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι τριμμένο
Λίγο αλάτι
1 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε προσεκτικά τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
- Τις απλώνετε σε ένα ταψί του φούρνου.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας κατά το ¼.
- Ψιλοκόβετε τη φέτα σε μικρά κυβάκια και τη σκορπίζετε ανάμεσα στις γαρίδες.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.