Φυτά εσωτερικού χώρου για τον χειμώνα

Συντάκτης: Μαρία Τσεκούρα

Influence:

Εάν είστε λάτρεις των λουλουδιών και των φυτών, ίσως ήδη γνωρίζετε ποια είναι τα καλύτερα χειμερινά φυτά εσωτερικού χώρου.  Εάν  όχι, έχουμε βρει τον καλύτερο  οδηγό από τα αγαπημένα μας φυτά  για να φωτίσετε το σπίτι σας.

Ομορφαίνοντας τον χώρο μας  τον χειμώνα…

Κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών, μπορεί να μην βγείτε στη φύση όσο θέλετε.  Οπότε … γιατί να μην φέρετε λίγη φύση μέσα στο σπίτι σας; Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου εδώ και εκεί, μπορούν πραγματικά να σας χαρίσουν κάτι από τη ομορφιά και τη φρεσκάδα τους.  Αυτές οι πράσινες ομορφιές κάνουν επίσης φανταστικά δώρα για κάποιον που αγαπά τη φύση ή δεν έχει κήπο.

Πέρα από όλα αυτά,  τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην διακόσμηση του σπιτιού και το κάνουν ιδιαίτερο. Ταυτόχρονα γαληνεύουν τον ένοικό του και βοηθούν στη χαλάρωση. Το ερώτημα είναι εδώ… κατά πόσο ένα φυτό συντηρείται μέσα σε ένα σπίτι με λιγοστό φως;

Γιατί σίγουρα όλοι θα είχαμε μια γλάστρα που ξεράθηκε, επειδή ήταν σε σκοτεινό σημείο ή επειδή δεν ξέραμε πως να την φροντίσουμε. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτά τα ατυχήματα και να ομορφύνουμε το χώρο μας, σας προτείνουμε κάποια φυτά που σίγουρα δεν χρειάζονται πολύ ήλιο για να μεγαλώσουν.

Η Φτέρη

Πρόκειται για φυτό που αγαπάει πολύ την υγρασία. Μπορεί  ακόμα και να τοποθετηθεί στο μπάνιο σας!!! Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και χρειάζεται πότισμα μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προσαρμόζεται στο περιβάλλον που τοποθετείται και ανήκει στην κατηγορία φυτών που συνδέονται με την εξάλειψη των ρύπων.

 

Το σπαθίφυλλο

Προέρχεται από την Νότια και Κεντρική Αμερική και είναι χαρακτηριστικό για τα ιδιαίτερα φύλλα του που μοιάζουν με σπαθιά. Ταιριάζει σε χώρους σπιτιού ή και γραφείων. Αγαπάει πολύ την υγρασία και αναπτύσσεται καλύτερα σε ημιφωτεινά μέρη.

Η δράκαινα μαρτζινάτα

Το ιδιαίτερο αυτού του φυτού είναι τα μυτερά του φύλλα που μεγαλώνουν προς τα πάνω. Χάρη στο κόκκινο περίγραμμά του πήρε το όνομα δράκαινα. Αναπτύσσεται σε σκιερά μέρη και δεν αντέχει την άμεση επαφή με τον ήλιο.

Η ορχιδέα

Ένα φυτό που αγαπούν ιδιαίτερα οι γυναίκες.

Αγαπάει το φως, όμως όχι την άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

Η πεπερόμια

Ιδιαιτέρα δημοφιλές φυτό στους καταλόγους εσωτερικής διακόσμησης. Είναι χαρακτηριστικό για τα όμορφα και εντυπωσιακά φύλλα του.

Δεν χρειάζεται   πολύ  φως και μεγαλώνει αργά.

Ο πόθος

Αλλιώς ονομάζεται και «κισσός του διαβόλου». 

Αντέχει σε δωμάτια  με λίγο φως και αγαπά την υγρασία.

Το φιλόδενδρο

Πρόκειται για φυτό που αντέχει σε σκοτεινούς χώρους.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές  στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Τα  φύλλα του μοιάζουν με καρδιά και αγαπά την υγρασία.

Συντάκτης: Μαρία Τσεκούρα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr