Φυτά εσωτερικού χώρου για έναν ξεκούραστο ύπνο

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Φυτά εσωτερικού χώρου για έναν ξεκούραστο ύπνοΤα φυτά εσωτερικού χώρου φιλτράρουν τον αέρα στο σπίτι σας προσθέτοντας χρώμα και ζωή. Η επιλογή των σωστών φυτών για την κρεβατοκάμαρά σας είναι ένας ευφυής τρόπος για έναν ξεκούραστο ύπνο. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε. Μάλιστα ορισμένα είδη συχνά παραμελούνται. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να τα φέρει πίσω στα σπίτια και στα υπνοδωμάτια των ανθρώπων. Ποια είναι, λοιπόν, αυτά που θα βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας;

Γιασεμί

Το Wheeling Jesuit University διεξήγαγε μια μελέτη η οποία έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσικού ενισχυτή του ύπνου. Οι θετικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, τη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της διάθεσης κατά την αφύπνιση.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι μία από τις πιο κοινές φυσικές θεραπείες με πολλές ιδιότητες, χρησιμοποιείται ως άρωμα για σαπούνια, για ρούχα και σαμπουάν. Είναι επίσης ένας πολύ καλός παράγοντας καθαρισμού. Ωστόσο, οι δυνάμεις της δεν εξαντλούνται εδώ. Το φυτό λεβάντα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές και κατευναστικές επιδράσεις όταν αναπνέουμε το άρωμα λεβάντας.

Φυτό φίδι

Το φυτό φίδι ή αλλιώς γλώσσα της πεθεράς φιλτράρει το οξυγόνο στο σπίτι σας. Είναι ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα με χαμηλό κόστος συντήρησης. Αυτό το φυτό έχει ταξινομηθεί σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη NASA στα 12 φυτά που βελτιώνουν τον αέρα.

Αλόη βέρα

Φυτά εσωτερικού χώρου για έναν ξεκούραστο ύπνοΗ αλόη είναι ένα φυτό γνωστό για τις καταπραϋντικές ιδιότητές του, για την αντιμετώπιση φλεγμονής, ουλών και ηλιακών εγκαυμάτων. Μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα, αλλά και να βοηθήσει στην εξάλειψη ρυπογόνων χημικών ουσιών που βρίσκονται σε προϊόντα καθαρισμού, ενώ καθαρίζει τον αέρα στην κρεβατοκάμαρα και το υπόλοιπο του σπιτιού σας. Όταν όμως οι επιβλαβείς χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο σπίτι σας, το φυτό θα αναπτύξει καφέ κηλίδες, κρατώντας σας ενημερωμένους για την κατάσταση.

Χρυσός πόθος

Ο χρυσός πόθος είναι τελευταίος αλλά όχι λιγότερος σημαντικός στη λίστα μας. Διαθέτει μία εξαιρετική ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα που σημαίνει ότι μας προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο. Απαιτεί λίγη φροντίδα και αναπτύσσεται με χαμηλά επίπεδα φωτός του ήλιου. Έτσι μπορεί να αποτελέσει την τέλεια επιλογή για εκείνους με ένα απαιτητικό πρόγραμμα.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…